4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
50 perc
Összesen
80 perc
Fejtett bableves

Hozzávalók

  • 30
    dkg fejtett bab
  • 4
    db sárgarépa
  • 2
    db gyökér
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    darab zeller – egy szeletke elég
  • 2
    szem krumpli
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    db babérlevél
  • 1
    evőkanál liszt – nem kell púposan
  • 1
    kávéskanál pirospaprika
  • 1
    csokor petrezselyem
  • erős paprika
  • olaj
Vasárnap feltúrtam a mélyhűtőt, hogy valami levesnek valót találjak. Nagy örömömre találtam egy kb 25-30 dkg körüli fejtett babot amit még nyáron tettem el. Általában a levesek nagy részét tejföllel szokták elkészíteni, de én vagyok a kivétel, aki nem szereti a tejfölt, az én levesem itthon így is dobogós lett.

Elkészítés

  1. A babot a zöldségekkel és a babérlevéllel feltesszük a tűzre. A krumplin kívül mindent beleteszünk az edénybe.
  2. Ha a leves félig megfőtt, beletesszük a kockára vágott krumplit, és a sót. majd amíg készre fő, elkészítjük a rántást.
  3. Apróra vágjuk a petrezselymet. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet majd az apróra vágott petrezselymet, és végül a pirospaprikát.
  4. A rántást kevés vízzel felengedjük, és csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe. Egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a tüzet.
    Csigatésztával, vagy apró csipetkével tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.