4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
6 perc
Összesen
36 perc
Fasírt

Hozzávalók

  • 1
    kg darált hús
  • 3
    zsemle
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1
    db tojás
  • zsemlemorzsa
  • kókuszolaj – sütéshez
Szinte minden főzelékhez bátran elkészíthető a fasírt, de önállóan is megállja a helyét bármilyen krumpliból készült körettel. A fasírtnak több féle formáját ismerem, van ugye a pogácsa, a golyócskák, és a tepsis fasírt, amit egyben sütünk a sütőben, és aminek tojást teszünk a közepébe. A fasírthoz a húst mindig frissen daráltatom lapockából.

Elkészítés

  1. A zsemléket vízben megáztatjuk, majd jó alaposan kinyomkodjuk, belőle a vizet.
  2. A fasírt alapanyagokat egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk.
  3. Amint ezzel készen vagyunk, az alapanyagból pogácsákat formálunk és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Az olajat a tűzhelyre tesszük és felforrósítjuk, majd lassú tűzön kisütjük a fasírtunkat. Köretnek a krumpli mindenféle formája számításba jöhet.
  5. Készíthetjük sülve, főve, pürének, vagy hagymásan.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.