1 adag
Nincs megadott idő.
Farsangi rózsafánk

Hozzávalók

  • 40
    dkg liszt
  • 8
    dkg vaj
  • 4
    dkg cukor
  • 1
    dl tejföl
  • 5
    cl rum
  • 5
    db tojássárgája
  • 1
    csipet só
  • olaj – sütéshez
  • 30
    dkg lekvár
  • 10
    dkg vaníliás porcukor
Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy kis farsangi fánk elkészítéséhez.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd összegyúrjuk tésztává.
Amennyire lehetséges gyorsan, hűvös helyen dolgozzunk.
Pihentessük a hűtőben a tésztánkat fél órát, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vékonyságúra.
A kinyújtott tésztát szaggassuk ki 3-4 különböző méretű formával.
A legkisebb lapot vágjuk be négyszer, majd a nagyobbakat, méret szerint eggyel többször.
Fogjuk kézbe a legnagyobb lapot, majd nyomjuk be a közepét tojássárgába mártott ujjal.! Helyezzük rá az eggyel kisebb lapot, majd azt is nyomjuk be középen ugyanúgy. Így rakjuk össze a fánkokat.
A kész fánkrózsákat süssük ki forró, bő olajban, úgy hogy először a legkisebb lap kerüljön az olajban alulra. Majd megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
Amikor megsültek kiszedjük és lecsepegtetjük.
Tálaláskor a fánkok közepébe töltsünk lekvárt, és díszítsük befőttel.
Hintsük meg a tetejüket vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat!
Köszönjük a beküldött receptet!

Elkészítés

  1. Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy kis farsangi fánk elkészítéséhez.
    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd összegyúrjuk tésztává.
    Amennyire lehetséges gyorsan, hűvös helyen dolgozzunk.
  2. Pihentessük a hűtőben a tésztánkat fél órát, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vékonyságúra.
  3. A kinyújtott tésztát szaggassuk ki 3-4 különböző méretű formával.
    A legkisebb lapot vágjuk be négyszer, majd a nagyobbakat, méret szerint eggyel többször.
  4. Fogjuk kézbe a legnagyobb lapot, majd nyomjuk be a közepét tojássárgába mártott ujjal.! Helyezzük rá az eggyel kisebb lapot, majd azt is nyomjuk be középen ugyanúgy. Így rakjuk össze a fánkokat.
  5. A kész fánkrózsákat süssük ki forró, bő olajban, úgy hogy először a legkisebb lap kerüljön az olajban alulra. Majd megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
  6. Amikor megsültek kiszedjük és lecsepegtetjük.
  7. Tálaláskor a fánkok közepébe töltsünk lekvárt, és díszítsük befőttel.
  8. Hintsük meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.