Hozzávalók
-
40dkg liszt
-
8dkg vaj
-
4dkg cukor
-
1dl tejföl
-
5cl rum
-
5db tojássárgája
-
1csipet só
-
olaj – sütéshez
-
30dkg lekvár
-
10dkg vaníliás porcukor
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd összegyúrjuk tésztává.
Amennyire lehetséges gyorsan, hűvös helyen dolgozzunk.
Pihentessük a hűtőben a tésztánkat fél órát, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vékonyságúra.
A kinyújtott tésztát szaggassuk ki 3-4 különböző méretű formával.
A legkisebb lapot vágjuk be négyszer, majd a nagyobbakat, méret szerint eggyel többször.
Fogjuk kézbe a legnagyobb lapot, majd nyomjuk be a közepét tojássárgába mártott ujjal.! Helyezzük rá az eggyel kisebb lapot, majd azt is nyomjuk be középen ugyanúgy. Így rakjuk össze a fánkokat.
A kész fánkrózsákat süssük ki forró, bő olajban, úgy hogy először a legkisebb lap kerüljön az olajban alulra. Majd megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
Amikor megsültek kiszedjük és lecsepegtetjük.
Tálaláskor a fánkok közepébe töltsünk lekvárt, és díszítsük befőttel.
Hintsük meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat!
Köszönjük a beküldött receptet!
Elkészítés
-
Itt a farsang ideje, ami tökéletes alkalom egy kis farsangi fánk elkészítéséhez.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval, majd összegyúrjuk tésztává.
Amennyire lehetséges gyorsan, hűvös helyen dolgozzunk. -
Pihentessük a hűtőben a tésztánkat fél órát, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vékonyságúra.
-
A kinyújtott tésztát szaggassuk ki 3-4 különböző méretű formával.
A legkisebb lapot vágjuk be négyszer, majd a nagyobbakat, méret szerint eggyel többször. -
Fogjuk kézbe a legnagyobb lapot, majd nyomjuk be a közepét tojássárgába mártott ujjal.! Helyezzük rá az eggyel kisebb lapot, majd azt is nyomjuk be középen ugyanúgy. Így rakjuk össze a fánkokat.
-
A kész fánkrózsákat süssük ki forró, bő olajban, úgy hogy először a legkisebb lap kerüljön az olajban alulra. Majd megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
-
Amikor megsültek kiszedjük és lecsepegtetjük.
-
Tálaláskor a fánkok közepébe töltsünk lekvárt, és díszítsük befőttel.
-
Hintsük meg a tetejüket vaníliás porcukorral.
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe
Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.
Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak
Fasírt tepsiben
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve...
Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Almás pite
Egyik kedvenc süteményem az almás pite. Elég sűrűn szoktam sütni, mert egyszerű, komolyabb sütési ismeretet nem igényel, ráadásul, amíg a tészta pihen, egy leve...
Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.