1 adag
Nincs megadott idő.
Fahéjas gömdfánk

Hozzávalók

  • 80
    dkg finomliszt
  • 5
    dkg élesztő – friss legyen
  • 2
    kk cukor
  • 0,5
    dl Tej
  • 3
    db tojássárgája
  • 10
    dkg cukor
  • 1
    csipet só
  • 5
    dkg vaj
  • 4
    dl kókuszolaj – a sütéshez
  • porcukor – ízlés szerint
  • fahéj – ízlés szerint
  • meleg tej
A fánkok ideje a február, de nekem év közben is eszembe jut, hogy ennék valami finomat. Így keresgéltem azt a jó hangzású fánkot a neten. Nem csak a neve, az íze is mesés. Jó sok lesz belőle, Vigyázat, nem diétás!

Elkészítés

  1. A friss élesztőt tálkába morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és félretesszük, hogy megfusson.
  2. A liszthez, hozzáadjuk a tejet, tojássárgákat cukrot, sót, és annyi meleg tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem folyékony tésztát kapjunk.
  3. Hozzáadjuk a vajat, és hólyagosra dagasztjuk. A megdagasztott tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, majd, kézzel kis gömböket formázunk belőle. Visszatesszük a deszkára, letakarjuk a konyharuhával, és ismét megkelesztjük.
  4. Közepes lángon kókuszolajban mindkét oldalát kisütjük, méghozzá úgy, hogy az első oldal sütésekor, az edényt letakarjuk, majd mikor megfordítjuk, már fedő nélkül sütjük.
    Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük, de, adhatunk hozzá lekvárt, esetleg öntetet.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.