4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Fahéjas almagombóc narancslekvárral

Hozzávalók

  • 1
    kg alma
  • 5
    dkg vaj
  • 2
    db tojás
  • 20
    dkg búzadara
  • 2
    dl Tej
  • 5
    dkg cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
  • narancslekvár
Találtunk egy új receptet a neten, almagombóc narancslekvárral. Narancslekvárunk van bőven, almagombócot meg még soha nem ettünk. Ez egy olyan recept, amit már régen elterveztünk, hogy kipróbáljuk, de mindig almás pite lett belőle. Ilyenkor nagyon jól lehet hasznosítani a nem túlmutatós, ráncos apró almákat. Mivel nem olyan régen lett kész a második eresztés a finom narancslekvárból , ezért természetes hogy azzal ettük.

Elkészítés

  1. Fahéjas almagombócunkhoz az almát meghámozzuk, apróra vágjuk és fahéjjal megszórjuk, félretesszük egy kicsit.
  2. Egy tálban az olvasztott vajat a darával, a tejjel, a cukorral, a tojásokkal és egy csipet sóval összekeverjük, hozzáadjuk az almát és annyi zsemlemorzsát, hogy gombócokat lehessen belőle formálni.
  3. Egy kis ideig állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A masszából gombócokat formázunk, és lobogó vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Tálaláskor porcukorral vagy narancslekvárral fogyasztjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.