Ezer tó oldalas
Hozzávalók
-
1,5kg oldalas
-
10dkg császárszalonna – főtt-füstölt
-
1fej vöröshagyma
-
2db sárgarépa – közepes
-
1kis fehérrépa
-
25dkg gomba
-
0dkg zöldbab
-
1dl tejföl
-
10dkg füstölt krémsajt
-
6gerezd fokhagyma
-
20dkg sertészsír
-
0vagy ételízesítő
-
színes bors – durvára tört
Elkészítés
-
Az oldalast feldaraboljuk úgy, hogy 1-2 csont legyen benne a darabokban. Bedörzsöljük ételízesítővel vagy sóval, durvára tört színes borssal és állni hagyjuk. A császárszalonnát szeleteljük, vagy kockákra vágjuk.
-
A vöröshagymát vastag szeletekre, a répákat négybe, majd félbe vágjuk. A zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, a gombákat amennyiben nem túl nagyok, akkor hagyjuk egyben(esetleg félbe lehet vágni). A fokhagymát vékonyan felszeleteljük
-
Egy tepsibe vagy agyagtálba rakjuk a felolvasztott zsírt. Helyezzük el benne az oldalasokat, tegyük mellé a vöröshagymát, a császárszalonnát és a fokhagymát egyenletesen elosztva. Alufóliával vagy fedővel lefedve sütőben pároljuk félig puhára.
-
Keverjük el a krémsajtot a tejföllel. Amikor a hús félig kész, vegyük ki a sütőből, tegyük a szaftjába a sajtos tejfölt és a zöldségeket. Öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, de mindenképpen úgy, hogy egy hosszú, tartalmas szaftot kapjunk, ez a további párolás és sütés folyamán be fog sűrűsödni.
-
Fedetlenül tegyük vissza a sütőbe, először kis lángon pároljuk tovább, majd felemelve a lángot közepesre, süssük meg pirosra. Közben locsolgassuk a húst a szafttal, amennyiben szükséges pótoljuk a folyadékot.
-
Petrezselymes krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.