4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
60 perc
Összesen
90 perc
Eper pongyolában

Hozzávalók

  • 20
    db eper – lehetőleg nagy méretűek
  • 10
    dkg liszt
  • 3
    evőkanál porcukor
  • 3
    db tojás
  • 2
    dl Tej
  • 30
    dkg eper – az öntethez
  • 5
    dkg eperlekvár
  • 5
    cl cointreau – vagy triple sec
  • 2
    evőkanál margarin
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    teáskanál őrölt fahéj
  • 2
    evőkanál porcukor
  • kókuszolaj – a sütéshez
Nyakunkon az eper szezon, ugyan még egy picit drága, de nagyon finom. Sok mindent lehet belőle készíteni. Süteményeket, tortákat, szörpöt, és még pongyolába is bújtathatjuk. Most éppen ennek a pongyolás epernek a receptjét fogom megosztani a Kedves Olvasóval. Mielőtt nekivágunk az elkészítésnek, nézzünk körül, hogy minden hozzávalóval rendelkezünk-e, mert én nem hagynám ki az eperlekvárt az öntetből. Az eredeti recept cointreau-t ír amit indokolatlanul borsos ára miatt nagyon kevesen használnak, viszont ki lehet váltani triple sec-el. Nálunk szinte soha nincs otthon alkohol, de ha egy recept megkívánja, akkor mi is beruházunk, a maradékot meg megisszák a vendégek koktélnak.

Elkészítés

  1. A lisztet simára keverjük a tojássárgájával, parányi sóval és kevés tejjel.

    Kemény habbá verjük a fehérjéket, és lassan hozzáadagoljuk a porcukrot.

    Mikor már kemény a cukros hab, óvatosan belekeverjük a sárgájába.
  2. Ebbe a palacsintatészta sűrűségű tésztába egyenként belemártjuk az eperszemeket.

    Bő forró kókuszolajban gyorsan aranysárgára sütjük. A kókuszolaj óriási előnye, hogy többször is felhasználható, és szagtalan, nem beszélve arról, hogy az olajok között a legegészségesebb.

    Egy üveg tálat kibélelünk konyhai papírtörlővel, és erre szedjük a megsütött eperszemeket, hogy a felesleges olajat beszívja.
  3. Közben felhevített margarinban felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, és cointreau-val vagy triple sec-el meglocsolva, őrölt fahéjjal, és vaníliás cukorral ízesítve, pár pillanat alatt készre forraljuk.
  4. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányérra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel és citromfűvel díszítjük.

    Mennyei desszert.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.