1 adag
Előkészítés
30 perc
Összesen
30 perc
Édes Gomba keksz

Hozzávalók

  • 12
    dkg vaj
  • 18
    dkg liszt – BL-55
  • 9
    dkg keményítő – vagy vanillás pudingpor
  • 8
    dkg porcukor
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    db citrom – héja és kevés leve
  • 0,5
    db sütőpor
  • 1
    csipet só
  • 1
    db tojás – nagy
  • 1
    evőkanál kakaópor – vagy fahéj
Nem kell az erdőbe menni hogy elkészítsük ezt a gombát, mivel csak a nevében gomba, valójában egy alig fél óra alatt megsüthető kekszről van szó. Az összetevőkön kívül szükség lesz egy kis aromás üvegre, vagy valami hasonló formára amivel a gombákat meg tudjuk formázni.

Elkészítés

  1. A puha vajhoz hozzákeverjük a hozzávalókat, és lágy tésztává gyúrjuk.
  2. Egy tepsi aljára sütőpapírt helyezünk. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, és egymástól 3-4 cm távolságra a tepsibe tesszük őket.
  3. Az aromás üveg száját bevizezzük belemártjuk kakaóporba vagy fahéjba, és belenyomjuk a gombócokba, így gombafejeket formázunk belőlük. Elég egyszer bevizezni, utána már csak a kakaóba nyomjuk.
  4. 180-200 fokon 12 percig sütjük. Nem kell megpirulnia, világos gombákat kell kapnunk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.