Hozzávalók
-
70dkg csirkemell – (vagy pulyka)
-
2fej hagyma
-
15dkg bacon
-
30dkg gomba
-
1doboz ananász
-
15dkg kék sajt
-
500ml főzőtejszín
-
só
-
fehér bors
-
szerecsendió
Elkészítés
-
A bacont és a hagymát apróra vágjuk – az ujjunkat ne, mert az fáj, később szükség lehet még rá, valamint a hozzávalók közt nem szerepel sem vér, sem emberhús.
-
A mellyehusit és az ananászt kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük (kivéve, ha amolyan lusta gasztronómiai terroristaként, mint mondjuk én, szeletelt konzervgombát használunk).
-
A baconön megsütjük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük ízlés szerint (ne feledjük, hogy a kék sajt többnyire sós!), és fehérre sütjük. Jöhet a gomba, majd részletenként a kék sajt, végül az ananász.
-
Megvárjuk, míg a sajt szépen elolvad, majd felöntjük az egészet a tejszínnel.
-
Érdemes több részletben adagolni, hogy a hús tovább puhuljon, illetve, hogy folyamatosan legyen az edény alján valami folyadék, ahogy szépen sűrűsödik a tejszín.
-
A végén lefedve hagyjuk még egy kicsit fődögélni-párolódni, hogy összeérjenek az ízek. Mivel sok hozzávaló ”felveszi” a fűszereket, érdemes időnként kóstolgatni és utánaízesíteni.
-
A szerecsendióval bánjunk óvatosan, mert nagyon intenzív az íze, ha túlzásba esünk, erős és keserű lesz az étel. A végeredmény egy kellemesen sűrű szószos ragu, ami ízét illetően nagyjából a mennyországot idézi
-
A mennyiségek természetesen rugalmasan változtathatók, illetve egy-egy hozzávaló el is hagyható, de tény, hogy ez így a hamisítatlan, igazi, eredeti Shady-féle Éden csirke.
-
Vagy pulyka. Köretként én – ehhez is – a finom friss, ropogós kenyeret szeretem, de kétség kívül jobban mutat mondjuk petrezselymes főtt rizzsel
-
Jó étvágyat!
Vélemények
További a szerzőtől – Shady
Hagymás-szalonnás-juhtúrós palacsinta
Mostanában újra rákaptam a palacsintasütésre, mert gyorsan és viszonylag olcsón lehet nagyon változatos és nagyon finom ételeket kihozni belőle. Legutóbb direkt...
Hagymás – gombás – pulyka, salátával. Diétás!
Legtöbbünkkel időről időre előfordul, hogy ilyen vagy olyan okok miatt diétára kényszerül. Ilyenkor a szent cél érdekében még álmodozni sem szabad holmi csülkök...
Mazsolás-túrós süti
Bár nagyon-nagyon szeretem a süteményeket, be kell valljam, hogy ha sütésről van szó, hatalmas kérdőjellé alakul a fejem és eluralkodik rajtam a pánik. Annyira,...
Sokhagymás pikáns csirkesaláta
Nyár, ezer fok - van, aki ilyenkor nem nagyon tud enni, de azért mégis muszáj. Doserrel mi is pont így voltunk ezzel, ezért tápláló, de könnyű ételre vágytunk....
Tárkonyos, zöldséges májragu
Hallottam anno egy mondást – hogy pontosan hogy szólt, már nem emlékszem, de a lényege az volt, hogy a lustaság és a kreativitás gyakran párban járnak, mondhatn...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.