4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Éden csirke

Hozzávalók

  • 70
    dkg csirkemell – (vagy pulyka)
  • 2
    fej hagyma
  • 15
    dkg bacon
  • 30
    dkg gomba
  • 1
    doboz ananász
  • 15
    dkg kék sajt
  • 500
    ml főzőtejszín
  • fehér bors
  • szerecsendió
Enni az egyik legjobb dolog a világon – sokak számára ebből következően főzni is. Én is így vagyok vele, és leginkább azt szeretem, amikor az itthon található alapanyagokból sikerítek valami addig még nem létező finomságot. Így született néhány évvel ezelőtt az Éden csirke is, ami ugyan nem egy olcsó és messze nem diétás étel, de cserébe nagyon-nagyon finom és laktató. Aki különleges ízkavalkádra vágyik, annak bátran ajánlom, hogy próbálja ki.

Elkészítés

  1. A bacont és a hagymát apróra vágjuk – az ujjunkat ne, mert az fáj, később szükség lehet még rá, valamint a hozzávalók közt nem szerepel sem vér, sem emberhús.
  2. A mellyehusit és az ananászt kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük (kivéve, ha amolyan lusta gasztronómiai terroristaként, mint mondjuk én, szeletelt konzervgombát használunk).
  3. A baconön megsütjük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük ízlés szerint (ne feledjük, hogy a kék sajt többnyire sós!), és fehérre sütjük. Jöhet a gomba, majd részletenként a kék sajt, végül az ananász.
  4. Megvárjuk, míg a sajt szépen elolvad, majd felöntjük az egészet a tejszínnel.
  5. Érdemes több részletben adagolni, hogy a hús tovább puhuljon, illetve, hogy folyamatosan legyen az edény alján valami folyadék, ahogy szépen sűrűsödik a tejszín.
  6. A végén lefedve hagyjuk még egy kicsit fődögélni-párolódni, hogy összeérjenek az ízek. Mivel sok hozzávaló ”felveszi” a fűszereket, érdemes időnként kóstolgatni és utánaízesíteni.
  7. A szerecsendióval bánjunk óvatosan, mert nagyon intenzív az íze, ha túlzásba esünk, erős és keserű lesz az étel. A végeredmény egy kellemesen sűrű szószos ragu, ami ízét illetően nagyjából a mennyországot idézi
  8. A mennyiségek természetesen rugalmasan változtathatók, illetve egy-egy hozzávaló el is hagyható, de tény, hogy ez így a hamisítatlan, igazi, eredeti Shady-féle Éden csirke.
  9. Vagy pulyka. Köretként én – ehhez is – a finom friss, ropogós kenyeret szeretem, de kétség kívül jobban mutat mondjuk petrezselymes főtt rizzsel
  10. Jó étvágyat!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Shady

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.