4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Diós kifli

Hozzávalók

  • 20
    dkg dió
  • 10
    dkg rétesliszt
  • 0,5
    csomag sütőpor
  • 20
    dkg margarin
  • 40
    dkg porcukor
  • 1
    csomag vaníliacukor
Kedvenc száraz süteményem receptjét osztom meg veletek. Nálunk szinte sose hiányzik az ünnepi asztalról, a diós és mákos bejgli mellől. Diós és kókuszos változatban is nagyon finom… ajánlom mindenkinek, hogy süsse meg, napokig lehet fogyasztani.

Elkészítés

  1. A kis kifliformákat kikenjük. (kevés margarint megolvasztok és kenőtollal kenem ki a formákat).
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sütőport és a darált diót (vagy a kókuszreszeléket). Az egészet összegyúrjuk. /A tésztát ügyesen dolgozzuk ki, HIDEG margarinnal, mert ha elolvad a margarin, nem lesz kemény, formálható a tésztánk!/
  3. A kikent formákba belenyomkodjuk a tésztát, de nem teljesen tele, mert sütés közben picit megnőnek. Főleg a diós kifli.
  4. Előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük őket. (180°-on 20-30 perc)
  5. Még forrón – óvatosan kiütögetjük a formákból a megsült kifliket. Majd, ha kihűltek, olvasztott csokiba mártogatjuk a kiflik két végét.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.