4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
60 perc
Összesen
90 perc
Csörögefánk

Hozzávalók

  • 3
    db tojás
  • 1
    csipet só
  • 1,2
    kávékanál sütőpor
  • liszt
  • olaj
  • porcukor
Fánkot leginkább farsangra szoktak készíteni, de a mi családunk fittyet hány az ilyen szokásra, mi mindig akkor és azt eszünk, amit megkívánunk, és jól esik. A csöröge nagyon egyszerű sütemény, nem is tudom, miért nem csinálunk gyakrabban. Egy kiadós gulyás vagy bableves mellé kifejezetten finom a csörögefánk.

Elkészítés

  1. A tojásokat habverővel felverjük, hozzákeverjük a sót, sütőport, majd annyi lisztet, hogy nyújtható keménységű tésztát kapjunk.

    A tésztát nagyon vékonyra sodorjuk (amíg a gyúródeszka erezete átlátszik), majd derelyevágóval felvágjuk.
  2. Kb. 2 cm széles, 15 cm hosszú szalagokra vágjuk.

    Ha kis csomót kötünk belőle akkor kisütve masni szerűen néz ki, esetleg 6-8×6-8 cm-es négyzetekre is vághatjuk, amit 3 helyen bevágunk, és a két szélső csíkot a réseken áthúzva más formát kapunk.
  3. Forró orró olajban sütjük, porcukorral még forrón megszórjuk.

    Az olajba csak 3-4 db fánkot tegyünk egyszerre, mert kb. háromszorosára nő, és olyan gyorsan sül, hogy mire következő darabokat az olajba tesszük, az elsőt már meg is kell fordítani.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.