10 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Csokoládés epertorta

Hozzávalók

  • A tortához
  • 20
    dkg vaj
  • 15
    dkg barna cukor
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 4
    db tojás
  • 1
    csipet só
  • 30
    dkg rétesliszt
  • 5
    dkg kakaó
  • 0
    kk sütőpor
  • 2,5
    dl Tej
  • A töltelékhez
  • 3
    evőkanál ribiszkezselé – (helyettesíthető áfonya lekvárral is)
  • 50
    dkg eper
  • 3
    dl tejszín
  • 1
    cs habfixáló por
  • 1
    kávéskanál vaníliás cukor
  • 2
    evőkanál porcukor
  • zsiradék – a tortaforma kikenéséhez
Mindig találhatunk rá alkalmat, hogy süssünk egy gyönyörű és finom epertortát. Mivel a magyar eper tavasz végi gyümölcs, olyankor a legjobb elkészíteni. Télen is vásárolhatunk külföldi epret, de többszörös az ára és az íze meg sem közelíti a magyar földben termettét eper ízét. A csokoládés epertorta nagyon kalóriadús, ezért ne a fogyókúránk kellős közepén készítsük el.

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk és a tejjel együtt beleforgatjuk.
  2. A tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon kb. egy órát, vagy tűpróbáig sütjük.
  3. A kihűlt tortalapot keresztben kettévágjuk, az alsó részét ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és a negyedét a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
  4. A tejszínt félig felverjük, majd a vaníliás cukrot, a habfixálót és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük.
  5. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Nálunk ez a legnehezebb, mert mindenki azonnal neki akar látni a falatozásnak.
  7. A maradék epret egyenletesen felszeleteljük, és a tortát feldíszítjük vele.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.