4 adag
Nincs megadott idő.
Csíkos kalács

Hozzávalók

  • 75
    dkg finom liszt
  • 4
    dkg friss élesztő
  • 4,5
    dl Tej
  • 3
    evőkanál cukor
  • 20
    db édesítőszer
  • 1,5
    dl napraforgóolaj
  • 2
    evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    db tojás – (a tészta megkenésére)
Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

Elkészítés

  1. A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon.

    A maradék tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és megkelesztjük az élesztőt benne.

    A kakaópor és a vaníliás cukor kivételével jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük. Egyik felébe 2 evőkanál kakaóport, a másikba vaníliás cukrot teszünk.

    Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük.
  2. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan. Így két tekercsünk lesz belőle.

    Sütőpapiros tepsibe, vagy 2 db kb. 25 cm kalács sütőformába helyezzük. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát.

    Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb. 20-30 percig. (sütőfüggő)
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.