4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
45 perc
Összesen
75 perc
Citromos bögrés

Hozzávalók

  • 2
    bögre liszt
  • 1,5
    bögre porcukor
  • 2
    db sütőmargarin
  • 4
    db tojás
  • 1,5
    bögre cukor
  • 1
    bögre citrom leve
  • 1
    db citrom – reszelt héja
A bögrés sütemények egyik legfinomabbika, amit nagyon kevesen ismernek és kevesen szoktak megsütni, mert kevesen ismerik a citromos bögrést. Ezt a hiányt pótoljuk ezzel a recepttel. Kicsivel munkaigényesebb, mint a többi bögrés, de megéri a plusz munkát. Ajánlatos az elkészült süteményt néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tenni, mert akkor összeérik és isteni finom lesz.

Elkészítés

  1. A tészta összetevőit összekeverjük, a kész masszát kivajazott tepsibe tesszük, majd kb. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  2. Ha a tészta széle megbarnult, a tésztát kivehetjük a sütőből.
    Amíg a tészta sül, pont elkészíthető a "krém" a sütihez:
  3. A "krém" összetevőit alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a sült tésztánkra.
    A leöntött, félig még nyers süteményt visszatesszük a sütőbe további kb. 15-20 percre, hogy a citromos "krém" újabb réteget képezzen az előzőleg elkészített tésztánkon.
  4. Amikor a sütemény elkészült, hűtés után porcukorral megszórjuk, és néhány óra múlva fogyasztható.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.