4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
20 perc
Összesen
60 perc
Brownie

Hozzávalók

  • 1
    bögre víz
  • 22
    dkg margarin – vagy vaj
  • 4
    ek kakaópor – nem cukrozott
  • 2
    bögre finomliszt – kb 25 dkg
  • 2
    bögre kristálycukor – kb 20 dkg
  • 1
    ek szódabikarbóna – nem púpos
  • 1
    bögre natúr joghurt – 1 dl
  • 2
    db tojás
  • 1
    cs vaníliás cukor
  • 1
    maréknyi mogyoró – vagy dió
  • Tetejére:
  • 10
    dkg porcukor
  • 2
    ek víz
  • 3
    ek kakaópor – nem cukrozott
  • 10
    dkg margarin – vagy vaj
  • 1
    cs vaníliás cukor
A hétvége a sütik ideje, ilyenkor elvárja a család a sütemény sütést. Még szerencsére nincs is olyan meleg, tehát nyugodtan begyújthatjuk a sütőnket. A hozzávalók, egy átlagos háztartásban mind fellelhetők, semmi különleges nem kell hozzá, eltekintve a diótól vagy a mogyorótól. Szerencsére a brownie nem egy komplikált süti, így nem kell sokáig élveznünk a meleget, amit a sütőnk okoz.

Elkészítés

  1. A tésztához a vizet egy kisebb lábasba öntjük, a vajat (margarint) és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
  2. Egy kb. 30 x 25 centis tepsit kivajazunk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor se kenjük el nagyobbra benne a tésztát, mert akkor túl lapos lesz a sütemény.
  3. A diót néhány vágással kisebbre aprítjuk, a tészta tetejére szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk; de az is jó megoldás, ha korábban belekeverjük a tésztába, s úgy simítjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal, 20 percig sütjük.
  4. A tészta tetejére valókat egy lábasban kevergetve megmelegítjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük. Csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdul rajta.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.