4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
35 perc
Összesen
50 perc
Borzaska

Hozzávalók

  • 6
    db hekkfilé
  • 3
    db tojás
  • 12
    dkg liszt
  • 1
    db krumpli – közepes
  • őrölt feketebors – ízlés szerint
  • 2
    gerezd fokhagyma
A karácsony nem múlhat el hal nélkül. Nem mindenki szereti a pontyot, bár azt tartják igazi karácsonyi ételnek. A ponty helyenként zsíros része nem csábító. Aki szereti a halat, és nem ragaszkodik az édesvízihez, annak bátran ajánlom a borzaskát, a menühöz. Teljesen zsírmentes, de nem szálkamentes, viszont lehet belőle filézettet kapni.

Elkészítés

  1. A hekkfiléket besózzuk.
    Egyenként lisztbe forgatjuk, ha lehet finomlisztbe.
  2. A fokhagymát összetörjük, a krumplit szálasra reszeljük, erre kifogástalan a nagymamától örökölt négyoldalas reszelő legdurvább oldala.
    Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, egy kicsi vizet, kb. 1 dl, majd sóval és borssal ízesítjük.
  3. Ebbe a masszába forgatjuk a már lisztezett halfiléket és forró olajban kisütjük
  4. Köretként petrezselymes krumplit, csalánmártást adhatunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.