2 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
55 perc
Összesen
115 perc
Borjúhere paprikás

Hozzávalók

  • 40
    dkg borjúhere
  • 1
    fej hagyma
  • 2
    evőkanál olaj
  • 4
    db zöldpaprika
  • 8
    szem fekete bors
  • 2
    teáskanál pirospaprika
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 3
    db paradicsom – kisebb
  • 3
    darabka kakukkfű
  • 2
    tojás sárgája
  • 10
    dkg liszt
  • 1
    doboz tejföl
  • petrezselyem
  • bors
A borjúhere egy ritka különlegesség, elkészítése nagy odafigyelést és egy kis konyhai jártasságot igényel. Aki most kezd, elbarátkozni a konyhával az várjon vele egy kicsit. Boltban nem kapható csemege, így vidéki rokonainkra hagyatkozhatunk, ha meg szeretnénk kóstolni.

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a heréket a felesleges börtön és alaposan mossuk meg. Hagyjuk ázni körülbelül fél órát vízben egy kis ecettel keverve, majd ismét egy fél órát tiszta vízben hogy mossuk ki az ecet savanyúságát. Ha még mindig ecet szaga van, ismét mossuk meg vízben.
  2. Aprítsuk fel a hagymát. Forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, és pirítjuk meg az apróra vágott hagymát, amíg illatos lesz.
    Adjuk hozzá a serpenyőben a megtisztított heréket és annyi vizet, hogy ellepje.
  3. Aprítsuk fel a zöldpaprikát és adjuk hozzá a serpenyőben együtt kevés vízzel, paprikával, sóval és borssal. 30-40 percig lassú tűzön főzzük, amíg a paprika meg nem puhult.
    Kockázzunk fel a paradicsomot apróra és adjuk őket a paprikáshoz együtt a tejföllel, és főzzük 15 percig.
  4. Kóstoljuk meg a paprikást és ízlés szerint adjunk meg hozza sót, borsot és paprikát.
    Eközben egy tálba, verjük fel a tojás sárgákat. Adjunk hozzá kevés sót és fokozatosan lisztet, amíg közepesen lágy masszát keverünk.
  5. Beleszaggatjuk egy teáskanállal a galuskákat a paprikásba. Ha túl kevés folyadék maradt a serpenyőben adjunk még hozzá kevés vizet.
    Forraljuk 5 percig.
  6. Forrón tálaljuk a here paprikást galuskával, díszítve némi frissen vágott petrezselyem és egy kanál tejföllel.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.