Hozzávalók
-
40dkg borjúhere
-
1fej hagyma
-
2evőkanál olaj
-
4db zöldpaprika
-
8szem fekete bors
-
2teáskanál pirospaprika
-
4gerezd fokhagyma
-
3db paradicsom – kisebb
-
3darabka kakukkfű
-
2tojás sárgája
-
10dkg liszt
-
1doboz tejföl
-
petrezselyem
-
bors
-
só
Elkészítés
-
Tisztítsuk meg a heréket a felesleges börtön és alaposan mossuk meg. Hagyjuk ázni körülbelül fél órát vízben egy kis ecettel keverve, majd ismét egy fél órát tiszta vízben hogy mossuk ki az ecet savanyúságát. Ha még mindig ecet szaga van, ismét mossuk meg vízben.
-
Aprítsuk fel a hagymát. Forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, és pirítjuk meg az apróra vágott hagymát, amíg illatos lesz.
Adjuk hozzá a serpenyőben a megtisztított heréket és annyi vizet, hogy ellepje. -
Aprítsuk fel a zöldpaprikát és adjuk hozzá a serpenyőben együtt kevés vízzel, paprikával, sóval és borssal. 30-40 percig lassú tűzön főzzük, amíg a paprika meg nem puhult.
Kockázzunk fel a paradicsomot apróra és adjuk őket a paprikáshoz együtt a tejföllel, és főzzük 15 percig. -
Kóstoljuk meg a paprikást és ízlés szerint adjunk meg hozza sót, borsot és paprikát.
Eközben egy tálba, verjük fel a tojás sárgákat. Adjunk hozzá kevés sót és fokozatosan lisztet, amíg közepesen lágy masszát keverünk. -
Beleszaggatjuk egy teáskanállal a galuskákat a paprikásba. Ha túl kevés folyadék maradt a serpenyőben adjunk még hozzá kevés vizet.
Forraljuk 5 percig. -
Forrón tálaljuk a here paprikást galuskával, díszítve némi frissen vágott petrezselyem és egy kanál tejföllel.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...