4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
60 perc
Összesen
80 perc
Banános kalács

Hozzávalók

  • 6
    dkg vaj
  • 1
    dl Tej
  • 2
    db tojás
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    evőkanál citrom leve
  • 6
    dkg cukor
  • 2
    db banán – nagyobb
  • 25
    dkg liszt
  • 1
    csomag sütőpor
  • 1
    teáskanál őrölt fahéj
A banános kalácsnak van egy óriási nagy előnye, sok süteménnyel szemben, mégpedig az, hogy nagyon könnyen, akár egy gyerek (szülői felügyelettel) is elkészítheti. Mindent csak összekeverni kell. Ebben segítségünkre lehet egy kézre álló habverő. Ha mindent összekevertünk, akkor már csak egy őzgerincformára van szükségünk és már tolhatjuk is a sütőbe.

Elkészítés

  1. A vajat a tejjel, és a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a citromlével és a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és a fahéjat, majd ezt a keveréket hozzáadjuk a vajas, tojásos tejhez.
  3. Végül beleforgatjuk a karikára vágott banánt.
  4. Ezt a masszát sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába (őzgerincbe) öntjük, tetejét szépen elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.
  6. Ne felejtsük el a tűpróbát.
    A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
    Felszeletelve, porcukorral megszórva, vagy vajjal, mézzel kínáljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.