4 adag
Előkészítés
30 perc
Összesen
30 perc
Baileys házilag

Hozzávalók

  • 5
    dl rum
  • 4
    db tejszín – 0,25 l/db
  • 4
    dl sűrített tej – (tubusos)
  • 1
    db tejszínes mogyoró aroma – 30 ml
  • 1
    db csokoládé aroma – 30 ml
  • 0,5
    dl kávé – erős
Egyik ismerősöm minden nagyobb ünnep előtt, rendszeresen megajándékozott egy üveg, házi készítésű Baileys-el. Én egyáltalán nem iszom alkoholt, de a családom nagyon szereti. Sokszor már csak akkor vettem észre, hogy milyen hamar elfogyott, mikor megláttam az üveget kimosva a szárítón. Gondoltam egy merészet, és elkértem a receptjét. Mondhatom nagyon jól sikerült. Természetesen ezt nem én állapítottam meg, mert nincs összehasonlítási alapom, nem ismerem az eredeti ízét, de a családom már igen. Nagyon egyszerű bátran merem ajánlani mindenkinek aki szereti az ilyen típusú itókát.

Elkészítés

  1. Az összes anyagot alaposan összekeverjük, és lehűtjük. 2 liter lesz belőle. Készítsünk a kezünk ügyébe egy magas falú edényt amiben szépen egyenként hozzáadunk mindent az italunkhoz.
  2. A tejszínnel kezdjük, azt vegyítjük a rummal és innen kezdve már teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben minden hozzáadunk egyenként, természetesen folyamatos kevergetés mellett.
  3. Amikor alaposan összekevertük, keressünk szép üveget hozzá, hogy ezzel is kívánatossá tegyük Baileys-ünket.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.