4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
50 perc
Összesen
80 perc
Bacon-ös hagymás gömb

Hozzávalók

  • 4
    fej vöröshagyma – 2 apróra vágva
  • 50
    dkg darált marhahús
  • 1
    csokor petrezselyem
  • 6
    db gomba – apróra vágva
  • 1
    tk barna cukor
  • 1
    ek fűszeres ketchup
  • 1
    tk szójaszósz
  • 2
    ek zsemlemorzsa
  • 1
    csomag bacon
  • 1
    ü BBQ szósz
  • – ízlés szerint
  • őrölt bors – ízlés szerint
Ezt a receptet egy külföldi oldalon láttam először, nagyon megtetszett, mert nagyon szeretem a bacon-ös ételeket. Olyan finom, hogy mind a tíz ujjunkat meg szoktuk nyalni utána. Sokszor nem tudjuk, hogy mit adjunk a vendégeknek, a szendvics és a apró-süti nagyon jó, de ez sokkal ötletesebb.

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, az oldalán bevágjuk, majd rétegekre szedjük.
  2. A másik két vöröshagymát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a húst, petrezselymet, gombát, barna cukrot, fűszereket, zsemlemorzsát és alaposan összedolgozzuk, majd húsgombócokat készítünk belőle, amit hagymaszeletekkel betakarunk.
  3. A elkészült gömböket bacon-nal körbetekerjük, ha szükséges fokpiszkálóval megtűzzük, hogy egyben maradjon.
  4. Hőálló tálcára rakjuk és nagyjából 40 percig sütjük. Amikor már kész, kivesszük a sütőből leöntjük BBQ szósszal, és 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Salátával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.