Hozzávalók
-
Hozzavalok
-
1kg kg hátsó füstölt csülök
-
0,5kg szárazbab
-
2db sárgarépa
-
2db fehérrépa
-
0,25db zeller gumó – közepes
-
1db vöröshagyma – nagy
-
1fej fokhagyma – illetve, ezt ízlés szerint adagoljuk
-
1evőkanál zsiradék
-
1evőkanál liszt – púpos
-
1evőkanál pirospaprika
-
1csokor petrezselyem
-
1db krumpli – közepes
-
2dl tejföl
-
Nokedlihez
-
tojás
-
liszt
-
só
Elkészítés
-
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a négyre vágott, megtisztított zöldségekkel együtt feltesszük főni. -
Beletesszük a vöröshagymát, illetve a megtisztított fokhagymát.
Sokkal hamarabb megfő, a csülök, ha előtte feldaraboljuk. -
Mikor már majdnem puha minden a fazékban, belerakjuk a kockára vágott krumplit.
-
Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, kivesszük, kicsontozzuk, ha egészben főztük, feldaraboljuk, és egy tálra tesszük.
Közben az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselyem felét, végül a pirospaprikával rántást készítünk, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük. -
Beletesszük a húsdarabokat és együtt alaposan átforraljuk. Ha a csülöktől nem lenne elég sós, amit kétlek, utána sózzuk.
-
Egy tojásból nokedlit készítünk, és beleszórjuk a maradék petrezselymet, alaposan elkeverjük, majd beleszaggatjuk a levesbe, akinek ideje és türelme van, az csipetkét készíthet hozzá, amit külön sós vízben kell kifőzni, és tálaláskor a tányérba szedni.
-
Végezetül kevés ecettel és tejföllel ízesítjük.
A tejfölt, ízlés szerint belefőzhetjük a levesbe.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...