4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
100 perc
Összesen
140 perc
Almás pite

Hozzávalók

  • 3
    csesze liszt
  • 1
    csesze cukor
  • 25
    dkg margarin
  • 1
    csomag sütőpor
  • 1
    kávéskanál szódapor – púpozott
  • 2
    db tojás sárgája
  • 1,5
    dl Tej
  • 1
    csipet só
  • 1
    db vaníliás cukor
  • 1
    kg alma
  • fahéj
  • cukor – ízlés szerint
  • búzadara

Elkészítés

  1. Az összetevőkből tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, és 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
  2. Az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tésztán elosztjuk az almás tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejét egy villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
    A tetejét megszórjuk porcukorral.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.