Almás pite
Szerző:
Énreceptem Főzőcsoport
4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
100 perc
Összesen
140 perc
Hozzávalók
-
3csesze liszt
-
1csesze cukor
-
25dkg margarin
-
1csomag sütőpor
-
1kávéskanál szódapor – púpozott
-
2db tojás sárgája
-
1,5dl Tej
-
1csipet só
-
1db vaníliás cukor
-
1kg alma
-
fahéj
-
cukor – ízlés szerint
-
búzadara
Elkészítés
-
Az összetevőkből tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, és 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
-
Az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tésztán elosztjuk az almás tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejét egy villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Még nincs értékelés
Jelentkezz be az értékeléshez.
Vélemények
Még nincsenek vélemények.
További a szerzőtől – csoport
Kapcsolódó receptek
0
Leves receptek
50 p
🍽️ 4 adag
Zöldbableves galuskával
0
Főzelék receptek
25 p
🍽️ 4 adag
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
0
Egyéb
55 p
🍽️ 4 adag
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
0
Főételek
70 p
🍽️ 4 adag
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
0
Sütemény receptek
60 p
🍽️ 6 adag
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
0
Gombás receptek
40 p
🍽️ 4 adag
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
•
Lépés /
Betű:
Hozzávalók
Lépések
Lépés /