Szalonnás-hagymás halfilé
Hozzávalók
-
0kg filézett hal – pangasiust használtam
-
1fej vöröshagyma
-
20dkg füstölt szalonna
-
2evőkanál pirospaprika
-
1db citrom – leve
-
2dl fehérbor
-
só
Elkészítés
-
A halfiléket megsózzuk, pár csepp citromlevet csepegtetünk rájuk, félretesszük. A megtisztított hagymát vékony cikkekre vagy karikákra szeleteljük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk.
-
Előmelegítjük a sütőt 175-180 fokra.
-
A zsírral (vagy vajjal) kikent tűzálló edény aljára rakjuk a szalonnánk felét és rárakunk egy sor hagymát (kb. a felét).
-
A halfiléket megforgatjuk a pirospaprikában és rárakjuk a hagymákra. Aztán a maradék hagyma következik, majd utolsó rétegként a szalonnánk másik fele.
-
Öntsünk alá 2 dl fehér bort és az előmelegített sütőben készre sütjük (körülbelül 30 percig).
-
Körítésnek főtt burgonyát vagy friss, ropogós héjú kenyeret ajánlok.
-
Jó étvágyat kívánok ehhez a nagyon egyszerű, ámde ízletes ételhez!
Vélemények
További a szerzőtől – Evi
Almás bukta
A hagyományos lekváros és túrós bukta mellett szoktam sütni – főleg télen, mikor sok az alma a kamrában – almás buktát is. Nagyon egyszerű elkészíteni és minden...
Almás pite leveles tésztából pudinggal és babapiskótával
Ez a sütemény nagyon finom és egyszerű elkészíteni. Különböző variációkban készítik el. Most megosztom Veletek az én receptemet. Ha véletlenül még nem sütöttete...
Csallóközi szoté
Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi. A csallóközi szoté – eredeti recept szerint bélszínből készül – Csallóközben (Felvidé...
Egybefasírt meglepivel
Az egybe fasírtról általában a hagyományos, főtt tojással töltött, ún. Stefánia vagdalt jut az ember eszébe. Én szeretem változatosan elkészíteni az ételeket, a...
Diós stangli
A diós stangli az egyik legegyszerűbb és legfinomabb karácsonyi édesség. Anyukám készítette évtizedek óta. Kiskoromtól az első számú kedvencem. Érdemes karácson...
Feketehegyi szelet
Finom húsétel, nem csak profiknak. Érdemes kipróbálni, garantált a sikere!
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.