1 adag
Nincs megadott idő.
Sárkánylecsó cipóban

Hozzávalók

  • füstölt szalonna
  • hagyma – fél karikára szelve
  • gomba
  • lecsópaprika
  • paradicsom
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • Cipó
  • kevés őrölt pirospaprika
  • zöldborsó
  • kukorica – sós vízben előfőzve, vagy konzerv
  • főtt tojás
  • 1
    dl víz
  • sajt – reszelve
  • bors
Sárkánylecsó cipóban. Eredetileg egy Szentendrei étteremben szokták készíteni Arany Sárkány, vagy Sárkány étterem volt illetve lehet, hogy most is az. A 80-as években könyv is jelent meg a receptjeikkel, ezt formáltam át .

Elkészítés

  1. Füstölt szalonnát megpirítottam a fél karikára szelt hagymával ehhez gombát rakok még majd egy nagyon kevés őrölt pirospaprikát majd öntök rá 1-1,5 dl vizet,hozzáadom a felszelt lecsópaprikát.
  2. Amikor a levét jól elfőtte, paradicsom kerül bele, majd sózom,borsozom. Miután összefőtt megy hozzá a zöldborsó és kukorica amit előtte sóz vízbe előfőztem, vagy konzerv is mehet, illetve a füstölt kolbász vagy éppen amilyen van.
  3. Virsli főtt tojás amit cikkekre vágok.majd egy cipóba rakom aminek kiszedem a belsejét és kicsit megpiríttok előtte.
    Majd sajtot reszelek rá és míg a sajt megolvad rajta sütőbe rakom.
    Készült már babbal is ,zöldbabbal attól függő mit szeret a család.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.