Hozzávalók
-
4kg narancs
-
1dl víz
-
25dkg cukor
-
1csomag dzsemfix szuper
-
3szem szegfűszeg
Elkészítés
-
A narancsdzsemhez a narancsok levét kicsavarjuk, kb. fél literre lesz szükségünk.
-
A narancsok rostos részét is beletesszük, a sűrűség érdekében.
-
Az egy dl vízből, a cukorból és a szegfűszegből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a fél liter narancslevet, és tíz percig forrásban főzzük.
-
Hozzákeverjük a fél csomag dzsemfixet, ezzel már csak elegendő pár percig főzni.
-
Két előkészített kisebb üvegbe merjük, az üvegeket megtöltés után lezárjuk és száraz dunsztba rakjuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Thomas
Hagymás csirkemell
A hagymás csirkemell egy nagyon egyszerű étel, könnyű elkészíteni és laktató. A konyhában nehezebben eligazodó háziasszony is könnyűszerrel el tudja készíteni....
Könnyű Hármas
Ilyen típusú ételt akkor szoktam csinálni, amikor csak könnyű ételre vágyom. Bármilyen húst süthetünk hozzá. Mindenhez illik, mindennel nagyon finom, de akár ön...
Marokkói paprikás csirke
A csirke egy rendkívül finom szárnyas. Sokféle elkészítési módja van, amit most megismertetek az olvasóval az tulajdonképpen nem egy különleges formája, de rend...
Narancsos pite
Ez a narancsos pite nem kifejezetten magyar ízlés szerint készült, mert pite létére, nincs benne semmi töltelék. Inkább a bögrés sütemények közé sorolnám. Hason...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.