4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
50 perc
Összesen
90 perc
Narancsdzsem

Hozzávalók

  • 4
    kg narancs
  • 1
    dl víz
  • 25
    dkg cukor
  • 1
    csomag dzsemfix szuper
  • 3
    szem szegfűszeg
A befőzés éppen nem aktuális, de narancsot ilyenkor lehet a legolcsóbban beszerezni. Az egyik áruházlánc üzleteiben vödörszámra lehet hozzájutni a narancshoz, amiből kitűnő narancsdzsemet lehet készíteni, száraz dunsztolással. A dunsztolás a befőttes üveg és a tartalma, valamint a lezáró tető csírátlanítására szolgál. Kétféleképpen dunsztolhatunk: a főzött, forralt élelmiszert száraz dunsztba, míg a nyersen belerakott és hideg vagy forró lével leöntött gyümölcsöt, szörpöt, zöldséget, savanyúságot vizes dunsztba tesszük. Erről bővebben a neten olvashatunk.

Elkészítés

  1. A narancsdzsemhez a narancsok levét kicsavarjuk, kb. fél literre lesz szükségünk.
  2. A narancsok rostos részét is beletesszük, a sűrűség érdekében.
  3. Az egy dl vízből, a cukorból és a szegfűszegből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a fél liter narancslevet, és tíz percig forrásban főzzük.
  4. Hozzákeverjük a fél csomag dzsemfixet, ezzel már csak elegendő pár percig főzni.
  5. Két előkészített kisebb üvegbe merjük, az üvegeket megtöltés után lezárjuk és száraz dunsztba rakjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Thomas

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.