1 adag
Nincs megadott idő.
Túrós labdácska

Hozzávalók

  • 50
    dkg liszt
  • 50
    dkg natúr krémtúró
  • 1
    csomag sütőpor
  • 4
    db tojás
  • 25
    dkg kristálycukor
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    csipet só
  • étolaj – a sütéshez

Elkészítés

  1. A túrót, kétféle cukrot, tojásokat, csipet sót kb. 3 percig turmixszal kikeverjük, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt.
  2. Erősebb zacskóba töltjük a tésztamasszát (én fagyasztó zacskót használtam,mert az jó erős.) Sarkára vágunk egy 2 cm-es lyukat.
    Olyan meleg olaj kell neki a sütéshez, mint a fánknak. Nem szabad,hogy túl forró legyen, mert nem sül meg a közepe.
  3. Miközben nyomjuk a tésztát az olajba,egy éles kés segítségével 2 centiméterenként a lyuknál elvágjuk.Nem kell őket forgatni,megfordulnak maguktól is.
    Mikor szép sötét aranybarnák, mehetnek a papírtörlőre.
  4. Az eperszószhoz, kockára vágtam az epret, lecukroztam,és kb. fél órát főztem.Itt a cukor mennyisége ízlés kérdése. Készíthetünk hozzá más gyümölcsből is szószt, de ehetjük lekvárral, vagy csokiöntettel is nagyon finom!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.