Tárkonyos raguleves Boszi módra - marhából
Hozzávalók
-
50dkg marhalábszár – (színhús nooooo mócsing)
-
3szál sárgarépa
-
1szál fehérrépa
-
1fej hagyma – egészben
-
1kis zacskó mirelit borsó
-
1db citrom
-
200ml főzőtejszín – Milli perfecto
-
2db leves sűrítmény – vagy marhahúsleves kocka
-
0,5tasak tárkony
-
8szem bors
-
3gerezd fokhagyma
-
vegeta – vagy más ételízesítő
Most megosztom veletek! Megéri elkészíteni ;)
Elkészítés
-
Az eleje megegyezik bármelyik húsleves elkészítésével.
Kb. 2,5 liter vízbe felteszed főni a húst, kis lángon (lassú „tűzön”) főzöd. Ha felforrt és elkezd „habzani” akkor le kell szűrni a tetejéről a feljött habot és húsdarát, amikor már szép a teteje, nézd meg a húst – nekem általában ilyenkor már puha félig megfőtt a hús. -
A megpucolt és felkarikázott sárgarépákat és fehérrépát és az egész hagymát hozzáteszed a húshoz, beleteszed a leves sűrítmény vagy leves kockákat és tovább főzöd.
-
Tea tojásba beleteszed az egész borsokat és a fokhagyma gerezdeket és belelógatod ezt is a levesbe (így könnyű kiszedni a végén)
Ha már megpuhult a répa is, előveszed a mélyhűtőből a mirelit borsót, kevés olajon megpirítod – ezt azért javaslom, mert így a borsó miközben megfő nem fő szét, hanem finom friss ropogós marad a levesben – pár perc pirítás után a borsót is a leveshez adod. -
Kiveheted a levesből az egész hagymát és a teatojást.
-
A leves levéből kevergetés mellett – egy másik edényben – a tejszínhez keversz pár kanállal, hogy felmelegedjen közel a leves hőmérsékletére (így nem fog összecsomósodni a levesben) az így kapott húslé-tejszín keveréket is hozzákevered a leveshez és újra felforralod.
-
A citrom levét kifacsarod és szintén külön edényben hozzá keversz a leves levéből – óvatosan, mert a citrom össze kapja a tejszínt ha nem vigyázol – ha már látod hogy elégé oldat lett a citromléből akkor érdemes hozzáönteni a leveshez.
-
Kóstolj és ha úgy érzed – én úgy szoktam – akkor Vegetával vagy más ételízesítővel „sózd”. Azért itt a végén mert ha előbb teszed bele kemény lesz a marhahús! Óvatosan bánj az ízesítéssel mert könnyen elsózható itt ;)
Ha már kóstolásnál érzed hogy összeértek az ízei akkor a jó :)
Vélemények
További a szerzőtől – NETboszi
Brownie egyszerűen és gyorsan
Nem vagyok híve a zacskós, dobozos és egyéb mű kajáknak, de tény hogy időnként teszek egy-egy próbát, mert igen van olyan termék amiből ez is nagyon jó és ráadá...
Medvehagymás, sajtmártásos, sonkás rakott tészta Boszorkányosan
Azért szeretek ilyeneket csinálni mert imádom a tésztát, és rendkívül sokféleképpen el lehet készíteni, kevés macerával járnak és nagyon finomak :)
Pácolt csirkemell, Boszi féle tepsis krumplival, görög salátával
Egy komplett főétel, hússal, körettel, salátával. Bár a köret magában is kitehet egy főfogást, én szoktam csak magában is készíteni.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.