4 adag
Előkészítés
240 perc
Főzés
180 perc
Összesen
420 perc
Tárkonyos raguleves Boszi módra - marhából

Hozzávalók

  • 50
    dkg marhalábszár – (színhús nooooo mócsing)
  • 3
    szál sárgarépa
  • 1
    szál fehérrépa
  • 1
    fej hagyma – egészben
  • 1
    kis zacskó mirelit borsó
  • 1
    db citrom
  • 200
    ml főzőtejszín – Milli perfecto
  • 2
    db leves sűrítmény – vagy marhahúsleves kocka
  • 0,5
    tasak tárkony
  • 8
    szem bors
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • vegeta – vagy más ételízesítő
A legtöbben csirkéből, meg pulykából készítik, szerintem azonban marhahúsból az igazi. Ez a recept az évek alatt alakult olyanná amilyennek én szeretem.
Most megosztom veletek! Megéri elkészíteni ;)

Elkészítés

  1. Az eleje megegyezik bármelyik húsleves elkészítésével.
    Kb. 2,5 liter vízbe felteszed főni a húst, kis lángon (lassú „tűzön”) főzöd. Ha felforrt és elkezd „habzani” akkor le kell szűrni a tetejéről a feljött habot és húsdarát, amikor már szép a teteje, nézd meg a húst – nekem általában ilyenkor már puha félig megfőtt a hús.
  2. A megpucolt és felkarikázott sárgarépákat és fehérrépát és az egész hagymát hozzáteszed a húshoz, beleteszed a leves sűrítmény vagy leves kockákat és tovább főzöd.
  3. Tea tojásba beleteszed az egész borsokat és a fokhagyma gerezdeket és belelógatod ezt is a levesbe (így könnyű kiszedni a végén)
    Ha már megpuhult a répa is, előveszed a mélyhűtőből a mirelit borsót, kevés olajon megpirítod – ezt azért javaslom, mert így a borsó miközben megfő nem fő szét, hanem finom friss ropogós marad a levesben – pár perc pirítás után a borsót is a leveshez adod.
  4. Kiveheted a levesből az egész hagymát és a teatojást.
  5. A leves levéből kevergetés mellett – egy másik edényben – a tejszínhez keversz pár kanállal, hogy felmelegedjen közel a leves hőmérsékletére (így nem fog összecsomósodni a levesben) az így kapott húslé-tejszín keveréket is hozzákevered a leveshez és újra felforralod.
  6. A citrom levét kifacsarod és szintén külön edényben hozzá keversz a leves levéből – óvatosan, mert a citrom össze kapja a tejszínt ha nem vigyázol – ha már látod hogy elégé oldat lett a citromléből akkor érdemes hozzáönteni a leveshez.
  7. Kóstolj és ha úgy érzed – én úgy szoktam – akkor Vegetával vagy más ételízesítővel „sózd”. Azért itt a végén mert ha előbb teszed bele kemény lesz a marhahús! Óvatosan bánj az ízesítéssel mert könnyen elsózható itt ;)
    Ha már kóstolásnál érzed hogy összeértek az ízei akkor a jó :)
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – NETboszi

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.