Pácolt csirkemell, Boszi féle tepsis krumplival, görög salátával

Szerző: NETboszi
4 adag
Előkészítés
180 perc
Főzés
120 perc
Összesen
300 perc
Pácolt csirkemell, Boszi féle tepsis krumplival, görög salátával

Hozzávalók

  • 1
    db kígyóuborka
  • 50
    dkg fürtös paradicsom
  • 3
    db paprika
  • 1
    db lilahagyma
  • 1
    doboz feta sajt
  • 4
    db csirkemell
  • 5
    evőkanál mustár
  • 3
    teáskanál worcester szósz
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 1
    kg burgonya
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 2
    pohár tejföl
  • 30
    dkg trappista sajt
  • 1
    csomag újhagyma
  • 1
    csomag szeletelt bacon
  • 1
    egész szerecsendió
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • oregánó
  • majoránna
  • kakukkfű
  • olaj
  • tojás
  • olaj
  • vegeta
  • margarin
Egy komplett főétel, hússal, körettel, salátával. Bár a köret magában is kitehet egy főfogást, én szoktam csak magában is készíteni.

Elkészítés

  1. Keverd össze az olívaolajat és az oreganot és hagyd állni hogy az oregano oldódjon. Aprítsd fel az uborkát, paradicsomokat, paprikákat kockára a lilahagymát pedig nagyon vékony cikkekre és keverd össze az olajos oreganoval, a végén pedig kockázd bele a fetasajtot. Jól keverd össze és tedd be a hűtőbe pár órára – de lehet egy nap is – hogy összeérjen a saláta.
  2. A mustárt, worcester szószt, zúzott fokhagymát, őrölt borsot, majoránnát, kakukkfüvet összekevered és beleforgatod a megmosott 4-6 db-ra vágott csirkemelleket (én kicsit meg szoktam ütögetni fólia alatt klopfolóval is hogy a rostok megtörjenek, így jobban magába szívja a pác keveréket) majd felöntöd olajjal amíg el nem lepi az olaj a húst. Beteszed a hűtőbe és legalább egy estét hagyod állni – de lehet ez egy nap is akkor még finomabb lesz.
    Ha már eleget pácoltad a húst, kevés olajban kisütöd.
  3. A krumplikat megmosod, és kb. fél cm vastag karikákra vágod, a hagymát megpucolod és 2-3 mm vastag karikákra vágod, az újhagymát (addig amíg a zöld része tart felaprítod kb. 3 mm-es karikákra), a bacont csíkokra vágod, a sajtot lereszeled.

    Egy edényben felvered a tojásokat, összekevered a tejfölökkel, reszelsz bele szerecsendiót és vegetával ízesíted (nem kell hogy nagyon sós legyen az íze).
  4. A tepsit kikened vastagon margarinnal, majd belefektetsz sorba rakosgatva egy réteg krumplit (kicsit lógjanak egymásra) ráteszed a cikkekre szedett hagyma felét, rászórod az újhagyma és a bacon felét elosztva a tepsiben, meglocsolod olajjal, megszórod vegetával, majd meglocsolod a tejfölös-tojásos szósz felével.
    Aztán egy újabb réteget pakolsz rá a fentiek szerint aminek a tetejére rászórod a reszelt sajtot.
  5. Előmelegített sütőbe 170-180 fokon kell sütni sütőtől függően kb. 1,5 órát fóliával lefedve – érdemes ellenőrizgetni időközben hogy sül-e rendesen, a lényeg hogy ne túl forró sütőbe kezd a sütést mert akkor odaég az egész, amikor már nagyjából megpuhult a krumpli, vedd le róla a fóliát tekerd feljebb a sütőt hogy megpiruljon a tetején a sajt.
    Ehető hőmérsékletre hűlve tálald, de hidegen is nagyon finom!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – NETboszi

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.