Pácolt csirkemell, Boszi féle tepsis krumplival, görög salátával

Hozzávalók
-
1db kígyóuborka
-
50dkg fürtös paradicsom
-
3db paprika
-
1db lilahagyma
-
1doboz feta sajt
-
4db csirkemell
-
5evőkanál mustár
-
3teáskanál worcester szósz
-
3gerezd fokhagyma
-
1kg burgonya
-
2fej vöröshagyma
-
2pohár tejföl
-
30dkg trappista sajt
-
1csomag újhagyma
-
1csomag szeletelt bacon
-
1egész szerecsendió
-
olívaolaj
-
őrölt bors
-
oregánó
-
majoránna
-
kakukkfű
-
olaj
-
tojás
-
olaj
-
vegeta
-
margarin
Elkészítés
-
Keverd össze az olívaolajat és az oreganot és hagyd állni hogy az oregano oldódjon. Aprítsd fel az uborkát, paradicsomokat, paprikákat kockára a lilahagymát pedig nagyon vékony cikkekre és keverd össze az olajos oreganoval, a végén pedig kockázd bele a fetasajtot. Jól keverd össze és tedd be a hűtőbe pár órára – de lehet egy nap is – hogy összeérjen a saláta.
-
A mustárt, worcester szószt, zúzott fokhagymát, őrölt borsot, majoránnát, kakukkfüvet összekevered és beleforgatod a megmosott 4-6 db-ra vágott csirkemelleket (én kicsit meg szoktam ütögetni fólia alatt klopfolóval is hogy a rostok megtörjenek, így jobban magába szívja a pác keveréket) majd felöntöd olajjal amíg el nem lepi az olaj a húst. Beteszed a hűtőbe és legalább egy estét hagyod állni – de lehet ez egy nap is akkor még finomabb lesz.
Ha már eleget pácoltad a húst, kevés olajban kisütöd. -
A krumplikat megmosod, és kb. fél cm vastag karikákra vágod, a hagymát megpucolod és 2-3 mm vastag karikákra vágod, az újhagymát (addig amíg a zöld része tart felaprítod kb. 3 mm-es karikákra), a bacont csíkokra vágod, a sajtot lereszeled.
Egy edényben felvered a tojásokat, összekevered a tejfölökkel, reszelsz bele szerecsendiót és vegetával ízesíted (nem kell hogy nagyon sós legyen az íze). -
A tepsit kikened vastagon margarinnal, majd belefektetsz sorba rakosgatva egy réteg krumplit (kicsit lógjanak egymásra) ráteszed a cikkekre szedett hagyma felét, rászórod az újhagyma és a bacon felét elosztva a tepsiben, meglocsolod olajjal, megszórod vegetával, majd meglocsolod a tejfölös-tojásos szósz felével.
Aztán egy újabb réteget pakolsz rá a fentiek szerint aminek a tetejére rászórod a reszelt sajtot. -
Előmelegített sütőbe 170-180 fokon kell sütni sütőtől függően kb. 1,5 órát fóliával lefedve – érdemes ellenőrizgetni időközben hogy sül-e rendesen, a lényeg hogy ne túl forró sütőbe kezd a sütést mert akkor odaég az egész, amikor már nagyjából megpuhult a krumpli, vedd le róla a fóliát tekerd feljebb a sütőt hogy megpiruljon a tetején a sajt.
Ehető hőmérsékletre hűlve tálald, de hidegen is nagyon finom!
Vélemények
További a szerzőtől – NETboszi

Brownie egyszerűen és gyorsan
Nem vagyok híve a zacskós, dobozos és egyéb mű kajáknak, de tény hogy időnként teszek egy-egy próbát, mert igen van olyan termék amiből ez is nagyon jó és ráadá...

Medvehagymás, sajtmártásos, sonkás rakott tészta Boszorkányosan
Azért szeretek ilyeneket csinálni mert imádom a tésztát, és rendkívül sokféleképpen el lehet készíteni, kevés macerával járnak és nagyon finomak :)

Tárkonyos raguleves Boszi módra - marhából
A legtöbben csirkéből, meg pulykából készítik, szerintem azonban marhahúsból az igazi. Ez a recept az évek alatt alakult olyanná amilyennek én szeretem. Most me...
Kapcsolódó receptek

Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.

Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak

Görcs leves
Nagyon leveses vagyok, a nagymamám sokszor főzte nekem ezt a levest, tudta, hogy imádom a leveseket, főleg azt amit ő főz, mert kiment a kertbe és felszedte a f...

Méteres kalács bögrésen.
Nagymamám ünnepekre sütötte legtöbbször, de volt, hogy csak úgy spontán volt kénytelen, az unszolásomra. Akkor is, ha nem volt otthon bármi hozzá szaladtam a bo...

Szőlőmártás

Sütike
Puha és ínycsiklandó sütemény, tökéletes a mindennapokra vagy különleges alkalmakra 🍰✨ Ez a sütemény elolvad a szájban, és ideális a hétköznapokra éppúgy, min...