Medvehagymás, sajtmártásos, sonkás rakott tészta Boszorkányosan
Hozzávalók
-
1csomag spagetti
-
15dkg vaj
-
1tasak knor sajtmártás por
-
1doboz főzőtejszín
-
1dl Tej
-
2gerezd fokhagyma
-
3db aszalt paradicsom
-
1csokor medvehagyma
-
2csomag selyem sonka
-
1db karaván – füstölt ömlesztett
-
15dkg kék sajt
-
20dkg sajt – félzsíros, gauda, eidami
-
kókusz olaj
-
vegeta
-
só
Elkészítés
-
Tésztát felrakod főzni, a vízbe érdemes kis olajat tenni, hogy ne ragadjon le. Szerintem úgy nem fő szét, és nem is ragad le a tészta, ha nem nagy lángon főzöd.
Amíg fő a tészta össze lehet dobni a mártást. A vajat felolvasztod, hozzákevered a sajtmártás szósz port (nem vagyok nagy műkaja kedvelő de ez azon kevesek közé tartozik ami tényleg finom) csomómentesre kevered majd felöntöd a tejszínnel, keverd hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Ha már nagyon sűrűsödik a szósz, akkor keverj hozzá tejet – ez egyébként a szósz főzésének minden szakaszában igaz ha túl sűrű hígítsd tejjel vagy vízzel, az a fontos hogy a szósz állaga ne legyen se túl sűrű se túl híg. -
Beleteszed az apróra vágott medvehagymát és a sonkakockákat, hagyod felforrni. Ha már újra forr, akkor jöhetnek a sajtok belenyomod az ömlesztett füstöltsajtot meg belemorzsolod a kéksajtot és egy keveset a félzsíros sajtból. Kóstold meg és ízlés szerin ízesítsd ha még szükségesnek érzed (az én ízlésemnek elég volt, hogy a kéksajt meg a sonka sós).
Közben figyelj a tésztára is hogy ne főzd szét. Hogy melyik tésztát meddig kell főzni hmmm általában rá van írva de én ezzel kapcsolatban is az érzékelésre bízom magam, amikor még nem túl nyúlós (ragadós) de már nem kemény a közepe akkor jó szerintem :) az az AL DENTE :) -
Ha kész a szósz és a tészta akkor vagy összekevered az egészet és úgy rakd a kivajazott tepsibe vagy ahogy én szeretem rétegesen tegyél bele tésztát majd rá szószt, tésztát aztán szószt stb. a végén pedig a legutolsó szósz rétegre tedd rá a reszelt sajtot. Én ezt jó vastagon szeretem rajta. Egyrészt mert finom ropogós teteje lesz (imádom a sült sajtot) másrészt meg ha egyenletesen teszed rá nem engedi kiszáradni a tésztát sütés közben.
De ha tutira akarsz menni, hogy ne száradjon ki akkor tegyél a tepsire alufóliát. -
160-170 fokos sütőbe tettem fél órára majd feltekertem 180 fokra a sütőt és hagytam még bent 10 percet hogy megpiruljon a teteje.
Nem nagy kunszt de kiadós és finom :)
Jó étvágyat hozzá :)
Vélemények
További a szerzőtől – NETboszi
Brownie egyszerűen és gyorsan
Nem vagyok híve a zacskós, dobozos és egyéb mű kajáknak, de tény hogy időnként teszek egy-egy próbát, mert igen van olyan termék amiből ez is nagyon jó és ráadá...
Pácolt csirkemell, Boszi féle tepsis krumplival, görög salátával
Egy komplett főétel, hússal, körettel, salátával. Bár a köret magában is kitehet egy főfogást, én szoktam csak magában is készíteni.
Tárkonyos raguleves Boszi módra - marhából
A legtöbben csirkéből, meg pulykából készítik, szerintem azonban marhahúsból az igazi. Ez a recept az évek alatt alakult olyanná amilyennek én szeretem. Most me...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.