4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Sonkás-hagymás pite

Hozzávalók

  • 40
    dkg liszt
  • 2
    dl Tej
  • 2,5
    dkg élesztő
  • 1
    evőkanál cukor
  • 4
    evőkanál olaj
  • 1
    db tojás
  • 4
    szál újhagyma
  • 12
    dkg sajt
  • 2
    db tojás
  • 2
    dl tejföl
  • 15
    dkg sonka
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • szezámmag
Szabadnapos voltam, így úgy döntöttünk Hugival, hogy keresünk valami jó receptet és megcsináljuk. Az eredeti recept póréhagymát ír, mi bejártuk a fél várost, de sajnos, csak újhagymát találtunk, azért így is nagyon finom lett :)

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, majd a langyos tejben cukkorral felfuttatott élesztőt. Lágy, könnyen formázható tésztává gyúrjuk.

    Kelesztés nélkül olyan nagyságúra nyújtjuk, hogy a tepsi széleit is beborítsa, a felesleget pedig levágjuk és újra összegyúrjuk, hogy újra kinyújtva, majd felszeletelve rácsokat tudjunk csinálni a tetejére.
  2. A tejfölt fűszerezzük, majd kikeverjük a tojásokkal, végül hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a kockázott sonkát és a karikára szeletelt hagymát.

    Kiolajozott tepsibe tesszük a tésztát, majd belesimítjuk a tölteléket.
  3. A felesleg tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk a pite tetejét.

    Végül felvert tojással megkenjük a tésztát és szezámmaggal megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Vandal

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.