6 adag
Nincs megadott idő.
Ostyalapos krémes (sütés nélkül)

Hozzávalók

  • 25
    dkg margarin – Ráma
  • 16
    dkg cukor
  • 8
    db tojás
  • 1
    csomag ostyalap
  • 40
    db babapiskóta
  • 2
    dl tejeskávé
  • Máz
  • 15
    dkg cukor
  • 6
    evőkanál víz
  • 2
    evőkanál kakaópor
  • 7
    dkg vaj – vagy margarin

Elkészítés

  1. A tepsi 30×40 cm (Kisebb családnak fele is bőven elég)

    A tojássárgákat különválasztjuk a fehérjéktől. A sárgákat jól kikeverjük 16 dkg cukorral, majd a puha margarinnal. (Aki ódzkodik a nyers tojássárgától az gőz fölött főzze össze a cukorral, majd kihűlés után keverje habosra a margarinnal).
  2. Magasabb falu tepsialjába ostyalapot rakunk (szükség szerint méretre vágjuk). Kevés krémet kenünk rá, majd ostyalappal beterítjük. (tehát az ostyalapokat krémmel összeragasztjuk). A maradék krémet rákenjük az ostyalapra.

    A babapiskótákat pillanatra tejeskávéba mártjuk, amit pici rummal ízesíthetünk, majd egymásmellé a krémre rakunk.
  3. A tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd langyosan a piskótára kenjük.

    A cukrot a kakaóporral, vízzel elkeverjük, majd sűrűre főzzük és keverünk bele 7 dkg vajat. Langyosan a hab tetejére csurgatjuk. Hűtőbe rakjuk másnapig, vagy páróra múlva szeleteljük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.