1 adag
Nincs megadott idő.
Mákos süti

Hozzávalók

  • tészta
  • 3
    db tojás
  • 10
    evőkanál darált mák
  • 15
    evőkanál liszt
  • 15
    evőkanál cukor
  • 3
    mokkáskanál szódabikarbóna
  • 6
    dl tejföl
  • 3
    evőkanál kakaó
  • krém
  • 9
    dl Tej
  • 8
    evőkanál búzadara
  • 25
    dkg margarin
  • 20
    dkg cukor
  • 2
    csomag vaníliás cukor
  • Csokimáz
  • 10
    dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Először a kétféle tésztalapot, a 2 mákost és az 1 kakaóst sütjük ki. A mákos laphoz összekeverünk 1 tojást, 5ek mákot, 5ek lisztet, 5ek cukrot, 1 mk szódabikarbónát és a 2 dl tejfölt, majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük. Majd ugyanezt a lapot újra elkészítjük.
  2. A kakaós tészta hozzávalóit, az 1 tojást, 3ek kakaóport, 5ek lisztet, 5 ek cukrot, 1mk szódabikarbónát a 2dl tejföllel jól kikeverjük, majd megsütjük, ahogyan az előző két lapot.

    A krémhez a tejet a búzadarával felforraljuk, azaz tejbedarát készítünk.
  3. A puha margarint a kétféle cukorral sima állagúra kikeverjük. Miután a tejbedara kihűlt, a margarinos krémet hozzáadjuk, összedolgozzuk.
  4. A tésztalapokat a krémmel betöltjük, a süti tetejét felolvasztott étcsokival bevonjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
  5. A bevont sütemény szeleteléséhez forró vízbe mártott vékony pengéjű, éles kést használj!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.