6 adag
Nincs megadott idő.
Hólabda vagy Kozáksapka

Hozzávalók

  • Tészta
  • 7
    db tojás
  • 3
    evőkanál kakaópor
  • 22
    dkg liszt
  • 1
    csomag sütőpor
  • 9
    evőkanál meleg víz
  • 35
    dkg porcukor
  • Krém
  • 3
    dl Tej
  • 3
    evőkanál liszt – vagy 1 pudingpor
  • 1
    db tojás sárgája
  • 20
    dkg vaj – vagy margarin
  • 20
    dkg porcukor
  • 3
    csomag vaníliás cukor
  • A forgatáshoz
  • 10
    dkg kókuszreszelék
  • Tetejére
  • 10
    dkg étcsoki – vagy tejcsoki
  • 5
    dkg vaj
Nagyon mutatós, és isteni finom! Kókuszimádóknak kötelező kipróbálni!

Elkészítés

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojássárgát, porcukrot, vizet, kakaópor jól kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 8 tojás felvert habját óvatosan hozzá forgatjuk.
  4. 170- 180 fokon kb. 25 percig sütjük (tűpróba) Ha kihűlt 2 lapra vágjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. Krém:
  6. A tejben simára keverjük a lisztet az 1 tojássárgával és sűrűre főzzük
  7. A vajat habosra keverjük a cukrokkal. A kihűlt tejes krémmel simára keverjük
  8. A tésztából 2 korongot összeragasztunk a krémmel, az oldalát is bekenjük. Kókuszreszelékbe megforgatjuk az oldalát.
  9. Máz a tetejére:
  10. A csokit összemelegítjük a vajjal és a tetejét bevonjuk vele.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.