4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Összesen
30 perc
Hagymaleves cipóban

Hozzávalók

  • 4
    vöröshagyma
  • 5
    dkg vaj
  • 2
    evőkanál liszt
  • reszelt sajt
  • bors
Ez a leves gyors is, egyszerű is és finom. Az egyetlen kihívás benne, negyed kilós cipókat szerezni, nekünk sikerült megbeszélni a helyi pékkel (falu rulez). Jellegzetes hagymás íze van, megtartja a vöröshagyma édes ízét, maga a leves mégsem mondható édesnek. A reszelt sajt kiválóan megy hozzá ne spóroljatok vele! Forrón bele egy marékkal és had olvadjon bele.

Elkészítés

  1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan szeletelt vöröshagymát és megpirítjuk.
  2. Rászórjuk a lisztet, összekeverjük és hozzá öntünk másfél liter vizet, felforraljuk majd közepes tűzön 20 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cipóban, reszelt sajttal tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Deicide

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.