1 adag
Nincs megadott idő.
Habos almás

Hozzávalók

  • Tészta
  • 30
    dkg liszt
  • 10
    dkg cukor
  • 20
    dkg margarin
  • 1
    db tojássárgája
  • 1
    db vaníliás cukor
  • 1
    csomag sütőpor
  • 2
    evőkanál tejföl
  • Töltelék
  • 1,5
    kg alma reszelve
  • 10
    dkg cukor
  • 2
    evőkanál őrölt fahéj
  • Hab
  • 4
    db tojásfehérje
  • 10
    dkg cukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, addig hidegen pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.

    Az almákat hámozás után lereszeljük, összekeverjük a cukorral, majd 15 perc után kifacsarjuk a levét.
  2. A tésztát kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük (gáztepsi méret) rásimítjuk a kifacsart almát, és meg hintjük őrölt fahéjjal. 170-180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. Addig 4 tojásfehérjéből a 10 dkg cukorral kemény habot verünk és rásimítjuk a tésztára, majd 10 percig még tovább sütjük vele.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.