4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
60 perc
Összesen
100 perc
Borban főtt gombás tárkonyos nyúlhús

Hozzávalók

  • 1,5
    kg nyúlhús
  • 2
    evőkanál liszt
  • 4
    fej hagyma
  • 2
    db babérlevél
  • 6
    dl fehérbor
  • 4,2
    dl alaplé
  • 20
    dkg gomba – apró
  • étolaj
  • petrezselyem
  • bors
  • kakukkfű
  • tárkony
Egy rögtönzött nyúlrecept. Ajánlom mindenkinek érdemes kipróbálni!

Elkészítés

  1. A nyulat megsózzuk, borsozzuk, majd hintsük rá a lisztet, ezután félretesszük.
  2. Egy nagyobb lábosban hevítsünk fel egy kis olajat, és erős tűzön süssük meg hirtelen kisebb adagokban a nyúl darabok mindkét oldalát, majd tegyük félre a húst egy tányérra.
  3. A serpenyőben pótoljuk az olajat, és a karikákra szeletelt hagymát adjuk hozzá, úgy hogy lepje az olaj. Közepes hőfokon kevergessük kb. 10 percig, mígnem megpuhul. Ekkor tegyük vissza a nyúlhúst a serpenyőbe, adjuk hozzá a babér leveleket, az apróra vágott petrezselymet, a tárkonyt, a kakukkfüvet, a bort és az alaplevet.
  4. A serpenyőben pótoljuk az olajat, és a karikákra szeletelt hagymát adjuk hozzá, úgy hogy lepje az olaj. Közepes hőfokon kevergessük kb. 10 percig, mígnem megpuhul. Ekkor tegyük vissza a nyúlhúst a serpenyőbe, adjuk hozzá a babér leveleket, az apróra vágott petrezselymet, a tárkonyt, a kakukkfüvet, a bort és az alaplevet.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Einherjar

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.