3 adag
Nincs megadott idő.
Békebeli hókifli

Hozzávalók

  • 20
    dkg zsír
  • 1,5
    dl tejföl
  • 1
    db tojás
  • 12
    gr sütőpor
  • 10
    dkg porcukor
  • 50
    dkg finomliszt
  • A töltelékhez
  • 10
    dkg mák – vagy mogyoró (dió, mandula)
  • 10
    dkg porcukor
  • 0,5
    dl Tej
  • 1
    db citromhéj
  • baracklekvár
  • A hempergetéshez
  • 15
    dkg porcukor

Elkészítés

  1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Én most mákkal, dióval töltöttem. A mákhoz szilvalekvárt tettem, a dióhoz baracklekvárt.
  3. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Tésztánkat előzőleg kivesszük, hogy szobahőmérsékleten kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ízlés szerinti mennyiséggel töltjük.

    Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapíros tepsibe téve 15 perc alatt világosra sütjük. Ne barnuljon meg a tésztánk, mert kiszárad a sütemény! Még forrón porcukorba hempergetjük. Másfél adagban készítettem.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.