1 adag
Előkészítés
80 perc
Összesen
80 perc
Túrós krémes

Hozzávalók

  • 1
    csomag vajas leveles tészta – 50 dkg
  • Krémhez
  • 2
    csomag vaníliás pudingpor – (2x40 g)
  • 6
    evőkanál kristálycukor – (ízlés szerint)
  • 7
    dl Tej
  • 40
    dkg tehéntúró
  • 4
    evőkanál cukor
  • 5
    dl habtejszín – (vagy HuLaLa)
  • 2
    csomag habfixáló
  • 2
    csomag vanillincukor
  • 2
    evőkanál porcukor – (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A tésztát megfeleztem, a gáztepsi méretére nyújtottam és 180 C fokon megsütöttem a tésztalapokat.
  2. Az egyik lapot kockákra vagdostam.
    A pudingporból, kristálycukorból, tejből, krémet főztem. Többször átkeverve hűlni hagytam.
  3. A túrót krémesre kevertem 4 evőkanál (ízlés szerint) cukorral.
    A kihűlt pudinghoz hozzákevertem a krémesre kevert túrót.
    A habtejszínt felvertem keményre a porcukorral, vanillincukorral és a habfixálókkal.
    A keményre vert tejszínhab felét óvatosan hozzákevertem a túrós-pudingos krémhez.
  4. Az egészben hagyott tésztalapra rákentem a krémet.
    A maradék felvert tejszínhabot a krémre kentem.
    Ráraktam a kockákra vágott tésztalapokat.
    Jól lehűtöttem, kockákra vágtam, és meghintettem porcukorral.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.