Hozzávalók
-
50dkg sóska
-
1evőkanál vaj – vagy olaj
-
2evőkanál liszt
-
1dl tejföl
-
6dl Tej
-
5evőkanál kristálycukor
-
kevés só
Elkészítés
-
A sóskát jól megmossuk. Vastagabb szárát kitépjük.
-
Az olajat felhevítjük, rátesszük a sóskát és megpároljuk míg össze nem esik.
-
Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és feleresztjük 4 dl tejjel. Jól elkeverjük, felforraljuk, sóval, cukorral ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, és a maradék tejjel kellő sűrűségűre beállítjuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.