Sárgarépafőzelék

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
35 perc
Összesen
45 perc
Sárgarépafőzelék

Hozzávalók

  • 80
    dkg sárgarépa
  • 2
    ek. zsiradék – (vaj, étolaj, margarin)
  • 1evőkanál liszt – púpozott
  • 1
    csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • 5-6 dl hús vagy zöldségalaplé, esetleg víz – (víz esetében szükség lehet ételízesítőre, ez lehet házi készítésű is)

Tejmentes

Elkészítés

  1. A sárgarépákat zöldséghámozóval lehámozzuk, megmossuk, majd karikákra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  2. A zsiradékot kb. 2 literes lábasban felmelegítjük.
    Rátesszük a feldarabolt sárgarépát és 3-4 percig pirítjuk.
    Ráöntünk kb. 1 dl alaplevet vagy vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha ételízesítőt használunk, azt hozzáadjuk.)
  3. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és a maradék alaplével felengedjük.
  4. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és pár perc alatt jól összeforraljuk. Ezzel a sárgarépa főzelék el is készült.
  5. Feltétként készíthetünk hozzá:
    főtt, vagy sült húst, virslit, tükörtojást, fasírozottat.
5.00 / 5 • 1 értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

1 hónapja
Gjoe
Na ezt egyszer kipróbálom. :)

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.