4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
40 perc
Összesen
100 perc
Rántott szelet Bukott Angyal módra körítve

Hozzávalók

  • 4
    szelet sertéskaraj
  • 10
    dkg liszt
  • 3
    db tojás
  • 10
    dkg zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • mangalica zsír
A mai napon kicsit fáradt is voltam, és valami egyszerűre törekedtem, ugyanakkor szerettem volna egy kis hagyományos vasárnapi ebédet összedobni, így született meg a mai menü, kis pikantériával, amit igyekszem mindig belecsempészni az ételekbe…

Elkészítés

  1. A karajszeleteket klopfolóval (erdélyi nevén húspotyoló) jó alaposan átdöngetem, nem túl vékonyra, de a rostoknak fel kell szabadulni. Én úgy szoktam, hogy először sózom, és a klopfolóval juttatom bele a husiba a sót, de persze lehet fordítva is…
  2. Ha a klopfolással és sózással végeztem, picit finoman megborsozom, és hagyom kicsit letakarva szikkadni, hogy magába szívja a sót.
  3. Közben felverem a tojásokat, egy nagyon picike sóval, és alufóliára kiszórom a lisztet és a zsemlemorzsát.
  4. A hússzeleteket egyenként megforgatom lisztben, a felvert tojásban, és a zsemlemorzsában, közben a mangalicazsírt szépen elkezdem hevíteni, és a forró zsírban szép aranybarnára sütöm a szeletkéket.
  5. Első köret: Chips
  6. Hozzávalók: Ízlés szerinti mennyiségű burgonya, Olaj a sütéshez
  7. Kicsit időigényesebb, mint egy hagyományos sült krumpli, és több odafigyelést is igényel, de ez a fajta krumpli még este a tévénézéshez is jó ropogtatni…
  8. A megpucolt, megmosott krumplit uborkagyalu segítségével nagyon vékony szeletekre gyalulom, és egyszerre csak kis mennyiséget sütök meg felforrósított olajban, hogy ne tapadjanak össze a karikák, és szép egyenletesen átsüljön mindegyik.
  9. Sütés után lehet ízlés szerint fűszerezni, a mait csak sóztam, de lehet olyat is csinálni, hogy papírszatyorba téve grillfűszerrel, vagy bármilyen tetszőleges fűszerrel alaposan összerázni…
  10. A lehetőségek határtalanok…
  11. Második köret: Sajtos bundás kenyér
  12. Hozzávalók: Előző napi kenyér, vékony (maximum 1 cm) vastagságú szeltekre vágva
  13. Lapkasajt (mázlimra ma pont volt itthon füstölt lapkasajt, szerintem azzal a legfinomabb), kb. 10 dekagramm liszt, tojás
  14. A vékony szeletekre vágott kenyerek körül kiválasztunk kettőt, közéjük tesszük a lapkasajtot, szépen eligazítjuk, hogy fedjék egymást a szeletek, és nyitott tenyérrel rácspunk egyet…
  15. Mivel a lapkasajt tapadós, ettől összeragadnak a szeletek, ekkor lisztbe, majd a sóval együtt felvert tojásba forgatom őket, és forró zsírban (amiben a húst is sütöttem) szép aranysárgára sütöm…
  16. Ha csak kisebb szelet kenyereink vannak, a lapkasajt gyönyörűen darabolható…
  17. Jó étvágyat!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Bukott Angyal

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.