Pacalpörkölt Bukott Angyal Módra
Szerző:
Bukott Angyal
4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
180 perc
Összesen
220 perc
Hozzávalók
-
1kg pacal – (szép fehér csíkokra vágva)
-
10dkg zsír
-
3fej vöröshagyma
-
1evőkanál pirospaprika
-
3gerezd fokhagyma
-
3dkg paradicsompüré
-
1darab TV paprika
Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell… Ellenben a mellékelt krumplit frissen kell hozzá legyártani, mert az csak úgy az igazi.
Elkészítés
-
A pacalt jó alaposan megmosom, és bő sós vízben felteszem főzni. Főzés közben habot szokott ereszteni, ezt szűrőkanállal leszedem róla időközönként. Körülbelül fél órán keresztül főzöm, majd leszűröm alaposan. Mivel a pacal igazán úgy finom, ha jól össze érett, mindig előző nap szoktam megcsinálni, mint amikor enni akarjuk, és hagyom legalább egy napot állni, amíg ki nem hűl, addig a gáztűzhelyen, utána hűtőben. Ha szükség van rá, egy pici alálöttyintett vízzel szintén a wokban megmelegítem, még egyszer összeforralom, és ehető is.
-
Egy lábosban (egy wok-szerű edényt szoktam alkalmazni, szinte mindenre jó, néha még levest is ebben főzök… ) felhevítem a zsírt, a hagymát nagyon apróra vágom, üvegesre pirítom a zsírban, ebbe kerül bele a fokhagyma (természetesen préselve), a fűszerek, a paradicsompüré, vagy paradicsom, a paprika, és a pirospaprika. Jól összekeverve egy fél percig pirítom, és hozzáadom a pacalt, megsózom, még egyszer alaposan megkeverem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.
-
Ezek után kisebb lángon 2-3 órán keresztül, néha meg-megkevergetve, és időnként az elfőtt vizet pótolva főzöm lelkesen. 2 óra után ellenőrzöm, hogy rendesen megpuhult-e a pacal, ha még nem, akkor maradhat még rotyogni. Ha megpuhul, leveszem róla a fedőt, és még 15 percen keresztül forralom, majd elkészültnek tekintem.
-
Mivel a pacal igazán úgy finom, ha jól össze érett, mindig előző nap szoktam megcsinálni, mint amikor enni akarjuk, és hagyom legalább egy napot állni, amíg ki nem hűl, addig a gáztűzhelyen, utána hűtőben. Ha szükség van rá, egy pici alálöttyintett vízzel szintén a wokban megmelegítem, még egyszer összeforralom, és ehető is.
-
Köretjavaslat Főtt burgonya Bukott Angyal módra: A burgonyát megpucolom, alaposan megmosom, és kockákra vágom. Megpucolok egy fej hagymát, és két gerezd fokhagymát. A hagymát egyben, a fokhagymagerezdeket félbevágva teszem a krumpli mellé a lábosba, engedek rá annyi vizet, amennyi ellepi, megsózom, és nagyon pici Vegetát szórok a vízbe, majd felteszem közepes lángra főni. Ha megpuhult ehető is. Pacalhoz ideális!
Még nincs értékelés
Jelentkezz be az értékeléshez.
Vélemények
Még nincsenek vélemények.
További a szerzőtől – Bukott Angyal
Kapcsolódó receptek
0
Leves receptek
50 p
🍽️ 4 adag
Zöldbableves galuskával
0
Főzelék receptek
25 p
🍽️ 4 adag
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
0
Egyéb
55 p
🍽️ 4 adag
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
0
Főételek
70 p
🍽️ 4 adag
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
0
Sütemény receptek
60 p
🍽️ 6 adag
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
0
Gombás receptek
40 p
🍽️ 4 adag
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
•
Lépés /
Betű:
Hozzávalók
Lépések
Lépés /