4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
60 perc
Összesen
80 perc
Noncsi lebbencslevese

Hozzávalók

  • 30
    dkg húsos füstölt szalonna
  • 2
    db sárgarépa
  • 2
    db gyökér
  • 3
    db burgonya
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db paprika
  • 1
    csomag mirelit borsó
  • pirospaprika
  • Erős Pista
  • lebbencstészta
  • őrölt bors
  • ételízesítő
Nagyon kiadós, laktató leves, az egész csalás kedvence!
Csak ajánlani tudom! :)

Elkészítés

  1. Először eltördelem és sütőben megpirítom a lebbencstésztát.
    A füstölt szalonnát felkockázom, majd egy nagyobb fazékban megsütöm. Én a bőrét is bele szoktam tenni a levesbe.
    Ha kész a szalonna, a fazékba tesszük a karikára vágott répát, petrezselymet, fokhagymát és a zöldborsót.
  2. Ezeket együtt a szalonnával 2-3 percig keverem, majd a fazekat félig felengedem vízzel. Beleteszem az egész fej hagymát, és az egész, kicsumázott paprikát. Ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával és ételízesítővel, majd felforralom az egészet.
  3. Ha ez megtörtént beleteszem a kockára vágott krumplit, majd teljesen felengedem a fazekat vízzel. Ismét ízesítsük ízlés szerint, én ilyenkor teszem bele az Erős Pistát. Ha ismét felfő a leves, a pirított lebbencstésztát is beleteszem, és addig főzöm tovább míg a tészta meg nem fő.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Noncsi

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.