1 adag
Nincs megadott idő.
Hagymás zöldparadicsom-saláta.

Hozzávalók

  • 5
    kg zöldparadicsom – tisztított
  • 1,5
    kg vöröshagyma – tisztított
  • 3
    liter víz
  • 1
    liter ecet – enyhe
  • 10
    dkg kristálycukor
  • 18
    dkg só
(különleges főtt saláta télire)
Rendszerint ősszel, a be nem érett zöld paradicsomból készítjük.

Elkészítés

  1. A paradicsomot és a hagymát fél cm karikákra vágjuk.
    Nagy tálba helyezzük, és megsózzuk. (1 kg anyagra 3 dkg só)
    Így hagyjuk állni 24 óráig, párszor átkeverhetjük.
  2. Másnap ecetes levet készítünk, 3 l víz, 1 l enyhe ecet, 10 dkg cukor arányban. (Én 8 dl 10%-os ecetet öntöttem hozzá)
  3. A levet felforraljuk, és a hagymás-paradicsomot részletekben beledobjuk. Egyet forraljuk, szűrőkanállal kiszedjük, és forrón üvegekbe rakjuk, majd a megmaradt forró ecetes léből öntünk rá.
  4. Ha másnapig a leve leapadt, még töltünk utána, aztán hidegen lekötjük. Tartósítószert nem igényel, anélkül is hosszabb ideig eláll.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.