4 adag
Nincs megadott idő.
Zöldséges zöldbableves

Hozzávalók

  • 50
    dkg zöldbab – vágott, tisztított
  • 2
    db sárgarépa
  • 1
    db fehérrépa
  • 1
    db vöröshagyma
  • 2
    db burgonya
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db babérlevél
  • 1
    teáskanál pirospaprika
  • 3
    evőkanál étolaj
  • 1
    teéskanál liszt
  • 2
    dl tejföl – vagy tejszín
  • ecet – ízlés szerint(kihagyható)
Ez készült ma ebédre. Persze hús is volt, de ebben a levesben nem volt rá szükség.

Elkészítés

  1. Az aprított vöröshagymát az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a répákat és pár percig még pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük és meghintjük pirospaprikával.
  2. Gyorsan felöntjük 1,5 liter vízzel, nehogy a paprika odaégjen vagy megkeseredjen.
  3. Hozzá tesszük a felkockázott burgonyát, zöldbabot, babérlevelet, zúzott fokhagymát, sót, esetleg borsot.
  4. Puhára főzzük. S tejfölhöz keverünk a forró levesből 3 evőkanállal. Simára keverjük, majd még egyszer megismételjük, és a levesbe öntjük. Kész is van, lehet tálalni.
  5. Aki szereti a savanykás ízt, ízesítse pár csepp ecettel, vagy citrom levével.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.