4 adag
Nincs megadott idő.
Zöldborsós csirkemáj

Hozzávalók

  • 50
    dkg csirkemáj
  • 20
    dkg zöldborsó – (fagyasztott is jó)
  • 1
    db vöröshagyma
  • 1
    evőkanál őrölt paprika
  • 1
    db paradicsom
  • 1
    db paprika
  • 4
    evőkanál étolaj – vagy zsír
  • kevés bors
  • 1
    teáskanál só

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
    A májat jól megmossuk, megtisztítjuk, minden oda nem illő részt kivágunk belőle, nehogy keserű legyen, és feldaraboljuk.
  2. Lábasba,vagy mélyebb serpenyőbe olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, és párpercig pároljuk együtt. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük vele, és mindjárt hozzáadjuk a zöldborsót.
  3. Felöntjük 1 dl vízzel,sózzuk, borsozzuk, lefedve 5-10 percig pároljuk, míg a borsó félig meg nem puhul. Hozzáadjuk a májat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Próbaképp egyet kettévágunk, és ellenőrizzük, hogy meg-e főtt. Ha több szafttal szeretnénk, akkor adjunk hozzá kevés vizet még. Főzésnél vigyázzunk arra, hogy a májat ne szárítsuk ki!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.