4 adag
Nincs megadott idő.
Vörösboros gyümölcsleves

Hozzávalók

  • 1
    üveg magozott meggybefőtt
  • 2
    db alma
  • 3
    dl vörösbor
  • 1
    dl tejszín
  • fűszer – (szegfűszeg, fahéj)
  • 1
    teáskanál pudingpor
  • cukor vagy édesítő – ízlés szerint

Elkészítés

  1. Magozott meggybefőttből és almából készítettem. Leöntöttem a meggyről a levet és felkockáztam a hámozott almát.
  2. Feltettem egy lábasba a fele meggylevet 2 dl vízzel forralni. Ízesítettem szegfűszeggel,fahéjjal és hozzá adtam az almát, majd a meggyet. Fölöntöttem vörösborral, és még ha szükséges, meggylével, majd párperc alatt megfőztem.
  3. Kevés pudingport elkevertem vízzel és hozzáöntöttem. 1 percig forraltam. (Elég édes volt nekünk, így nem is édesítettem) Tejszínt raktam a tetejére tálaláskor. Nagyon finom.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.