
Hozzávalók
-
1üveg magozott meggybefőtt
-
2db alma
-
3dl vörösbor
-
1dl tejszín
-
fűszer – (szegfűszeg, fahéj)
-
1teáskanál pudingpor
-
cukor vagy édesítő – ízlés szerint
Elkészítés
-
Magozott meggybefőttből és almából készítettem. Leöntöttem a meggyről a levet és felkockáztam a hámozott almát.
-
Feltettem egy lábasba a fele meggylevet 2 dl vízzel forralni. Ízesítettem szegfűszeggel,fahéjjal és hozzá adtam az almát, majd a meggyet. Fölöntöttem vörösborral, és még ha szükséges, meggylével, majd párperc alatt megfőztem.
-
Kevés pudingport elkevertem vízzel és hozzáöntöttem. 1 percig forraltam. (Elég édes volt nekünk, így nem is édesítettem) Tejszínt raktam a tetejére tálaláskor. Nagyon finom.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit

Szőlőmártás

Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Keksz torta

Ostyás keksztekercs
Az ostyás keksztekercs egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség, amely tökéletes választás lehet, ha valami különlegesre vágysz. A rec...

Túrós rózsa sütemény

Ehető fenyőtobozok
Kapcsolódó receptek

Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.

Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak

Görcs leves
Nagyon leveses vagyok, a nagymamám sokszor főzte nekem ezt a levest, tudta, hogy imádom a leveseket, főleg azt amit ő főz, mert kiment a kertbe és felszedte a f...

Méteres kalács bögrésen.
Nagymamám ünnepekre sütötte legtöbbször, de volt, hogy csak úgy spontán volt kénytelen, az unszolásomra. Akkor is, ha nem volt otthon bármi hozzá szaladtam a bo...

Szőlőmártás

Sütike
Puha és ínycsiklandó sütemény, tökéletes a mindennapokra vagy különleges alkalmakra 🍰✨ Ez a sütemény elolvad a szájban, és ideális a hétköznapokra éppúgy, min...