Hozzávalók
-
30-40 dkg szőlő – (lehetőleg mag nélküli)
-
1-2 dl főzőtejszín – (ízlés szerint)
-
1csipet só
-
1ek. vaníliás pudingpor – (vagy étkezési keményítő)
-
1darabka fahéj
-
3db szegfűszeg
-
2ek. cukor – (ízlés szerint)
-
4dl víz
-
1karika citrom
Elkészítés
-
A szőlőt megmosom, majd le szemezgetem.
-
Vizet forralok, és a fűszerekkel 6-7 percig lassan forralom, majd hozzáadom a szőlőszemeket.
-
A pudingport csomómentesre keverem a tejszínnel. A szőlő főzőlevéből hozzákeverek 2- 3 evőkanálnyiit, és besűrítem a szőlőmártást vele. Ha sűrű lenne, akkor vízzel, tejjel, esetleg fehér borral hígíthatunk rajt.
-
Túrógombóc mellé készítettem, de párolt vagy sült húsokhoz is tökéletes!
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)
Laktató és nagyon finom! 😋 Én kétféleképpen készítettem, ti pedig készítsétek úgy, ahogy szeretnétek!
Töltött csirkecomb
Csirkemájas töltelékkel készült, mert azt szereti a család. 😋
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.