Szőlőmártás

Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
5 perc
Főzés
15 perc
Összesen
20 perc
Szőlőmártás

Hozzávalók

  • 30-40 dkg szőlő – (lehetőleg mag nélküli)
  • 1-2 dl főzőtejszín – (ízlés szerint)
  • 1
    csipet só
  • 1
    ek. vaníliás pudingpor – (vagy étkezési keményítő)
  • 1
    darabka fahéj
  • 3
    db szegfűszeg
  • 2
    ek. cukor – (ízlés szerint)
  • 4
    dl víz
  • 1
    karika citrom

Elkészítés

  1. A szőlőt megmosom, majd le szemezgetem.
  2. Vizet forralok, és a fűszerekkel 6-7 percig lassan forralom, majd hozzáadom a szőlőszemeket.
  3. A pudingport csomómentesre keverem a tejszínnel. A szőlő főzőlevéből hozzákeverek 2- 3 evőkanálnyiit, és besűrítem a szőlőmártást vele. Ha sűrű lenne, akkor vízzel, tejjel, esetleg fehér borral hígíthatunk rajt.
  4. Túrógombóc mellé készítettem, de párolt vagy sült húsokhoz is tökéletes!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.