Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Szerző: Margit
4 adag
Nincs megadott idő.
Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 50
    dkg liszt
  • 10
    dkg vaj – vagy margarin
  • 15
    dkg cukor
  • 1
    cs. vaníliás cukor
  • 2
    db tojás
  • 1
    db citrom reszelt héja
  • 0
    citrom leve
  • 1
    dl Tej
  • 1
    csomag(2dkg) szalalkáli
  • Hozzávalók a krémhez:
  • 3
    csomag vanília puding
  • 1
    liter Tej
  • 15
    dkg cukor
  • 15
    dkg vaj – vagy margarin
  • 0
    citrom leve

Elkészítés

  1. A szalalkálit 1 dl tejben föloldjuk, és a tészta hozzávalóival összeállítjuk a tésztát. Négy részre osztjuk, és késfok-vastagságúra nyújtjuk.
  2. Zsírozott gáztepsi hátlapján, vagy sütőlemezen egyenként világossárgára sütjük.
  3. A tejjel, pudingporral és a cukorral krémet főzünk. Langyosan belekeverjük a vajat, a citromlevet és megtöltjük a lapokat.
  4. Másnap (én pár óra) szeleteljük. Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.