Szalalkális krémes (nagyon finom és könnyű)
Hozzávalók
-
Hozzávalók a tésztához:
-
50dkg liszt
-
10dkg vaj – vagy margarin
-
15dkg cukor
-
1cs. vaníliás cukor
-
2db tojás
-
1db citrom reszelt héja
-
0citrom leve
-
1dl Tej
-
1csomag(2dkg) szalalkáli
-
Hozzávalók a krémhez:
-
3csomag vanília puding
-
1liter Tej
-
15dkg cukor
-
15dkg vaj – vagy margarin
-
0citrom leve
Elkészítés
-
A szalalkálit 1 dl tejben föloldjuk, és a tészta hozzávalóival összeállítjuk a tésztát. Négy részre osztjuk, és késfok-vastagságúra nyújtjuk.
-
Zsírozott gáztepsi hátlapján, vagy sütőlemezen egyenként világossárgára sütjük.
-
A tejjel, pudingporral és a cukorral krémet főzünk. Langyosan belekeverjük a vajat, a citromlevet és megtöltjük a lapokat.
-
Másnap (én pár óra) szeleteljük. Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)
Laktató és nagyon finom! 😋 Én kétféleképpen készítettem, ti pedig készítsétek úgy, ahogy szeretnétek!
Töltött csirkecomb
Csirkemájas töltelékkel készült, mert azt szereti a család. 😋
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.