Sajtos, baconos virsli
Elkészítés
-
A bőréből kiszedett virsliket hosszában, maximum a feléig bevágjuk.
A sajtszeleteket szintén hosszában kettévágjuk, majd egy virslibe két darab fél szelet sajtot rakunk.
A kiálló részeket óvatosan ráhajtjuk a virsli külső felére, hogy a másik végük ne csússzon ki. Sajtcsíkok esetében simán belehelyezzük a virslibe. -
Ezután rövid virsli esetében egy, hosszú virslinél kettő szelet szalonnát tekerünk körbe.
Egy tepsibe helyezzük az így előkészített ételt, majd 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Akkor lesz kész, ha a szalonna szeletek szépen megbarnultak és ránézésre kicsit megszáradtak. -
A sütő teljesítményétől függően előfordulhat, hogy pár perccel hamarabb vagy később sül meg teljesen az étel.
Az edényválasztásnál figyelembe kell venni, hogy hajlamos levet engedni.
Elkészülte után ízlésünk szerinti körettel tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Kael
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...