4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Sajtos, baconos virsli

Hozzávalók

  • 12
    db virsli
  • 12
    szelet bacon
  • 12
    szelet trappista sajt
Könnyen tervezhető és laktató fogás. Én krumplipürével készítettem el, de tetszés szerint készíthető bármilyen körettel is.

Elkészítés

  1. A bőréből kiszedett virsliket hosszában, maximum a feléig bevágjuk.

    A sajtszeleteket szintén hosszában kettévágjuk, majd egy virslibe két darab fél szelet sajtot rakunk.

    A kiálló részeket óvatosan ráhajtjuk a virsli külső felére, hogy a másik végük ne csússzon ki. Sajtcsíkok esetében simán belehelyezzük a virslibe.
  2. Ezután rövid virsli esetében egy, hosszú virslinél kettő szelet szalonnát tekerünk körbe.

    Egy tepsibe helyezzük az így előkészített ételt, majd 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

    Akkor lesz kész, ha a szalonna szeletek szépen megbarnultak és ránézésre kicsit megszáradtak.
  3. A sütő teljesítményétől függően előfordulhat, hogy pár perccel hamarabb vagy később sül meg teljesen az étel.

    Az edényválasztásnál figyelembe kell venni, hogy hajlamos levet engedni.

    Elkészülte után ízlésünk szerinti körettel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Kael

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.